fbpx
Начало » България » Вицепремиерът Кунева и американският посланик Ерик Рубин обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на образованието

Вицепремиерът Кунева и американският посланик Ерик Рубин обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на образованието

  • netpro
  • 29 мар. 2016
  •  Коментарите са изключени за Вицепремиерът Кунева и американският посланик Ерик Рубин обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на образованието
USA-large

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева и посланикът на САЩ Н. Пр. Ерик Рубин обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете държави в областта на образованието, научните изследвания и борбата с корупцията.

Двамата се обединиха около разбирането, че представянето на възможности за реализация на младото поколение е приоритетна задача. От екипа на посолството представиха доклад за състоянието на обучението по английски език в българските училища.

Министър Кунева коментира, че Министерството на образованието и науката обмисля идеи за развитие на дуалните форми на обучение както при професионалното средно, така и във висшето образование.

По отношение на борбата с корупцията, вицепремиерът представи акцентите в новия антикорупционен закон. Тя коментира, че целта й е създаването на независим и силен орган, фокусиран върху корупцията по високите етажи на властта.

Двамата обсъдиха също възможностите за енергийна диверсификация на България, както и актуалната геополитическа обстановка. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top