fbpx
Начало » Бакалавър » „Виртуален форум за образование и професионална реализация“ 2020

„Виртуален форум за образование и професионална реализация“ 2020

  • myotova
  • 16 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за „Виртуален форум за образование и професионална реализация“ 2020
френски институт

Френският институт в България и Агенция Campus France Париж имат удоволствието да Ви поканят на 20 ноември 2020 в организирания за първи път „Виртуален форум за образование и професионална реализация“.

За да участвате във Форума регистрацията е задължителна :  http://salonetudesetcarrieres.bg/bg/

Събитието  е част от глобалната политика за популяризиране на френското висше образование и на франкофонските програми в България, провеждана от дълги години от Френския институт в България.

Франция е четвъртата страна в света по прием на чуждестранни студенти и шеста по прием на български студенти.

В актуалната здравна ситуация мрежата от френски висши учебни заведения е готова да посрещне своите студенти и предлага разнообразни възможности за присъствена и дистанционна форма на обучение.

В 5 български университета се предлагат 12 франкофонски програми.

С участието на предприятия, установили се на българския пазар, този форум има за цел също така да засили диалога между университети и предприятия, за да имат възможност студентите да се обучават по програми, адаптирани към пазара на труда, а дипломираните млади специалисти да намерят подходящата работа.

Форумът е насочен към франкофони и нефранкофони: ученици, студенти, дипломирани специалисти, търсещи работа.

Той е организиран в 3 тематични секции:

Секция « Образование »

Френски висши учебни заведения, както и представители на франкофонските програми в България, ще информират за предлаганите учебни програми за университетската 2021 година и свързаните с тях възможности за професионална реализация;

Секция « Кариера »

Представители на предприятия в България ще се срещнат в индивидуални интервюта със студенти и дипломирани специалисти, за да им изяснят спецификата на стажовете и на работните места, които предлагат ;

Секция « Уебинари »

Конференции на университетски преподаватели и на професионалисти за придобиване на техники и знания необходими при обучението във висши учебни заведения, както и на практични умения при търсене на стаж или работа.

Сайтът salonetudesetcarrieres.bg ви позволява записване онлайн и изготвяне на индивидуален график на срещи с представители на учебните заведения и на предприятията, както и за участие в уебинарите.

Очакваме ви!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top