fbpx
Начало » Бакалавър » Виенския икономически университет отбелязва 15 години обучение по МВА

Виенския икономически университет отбелязва 15 години обучение по МВА

  • netpro
  • 02 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за Виенския икономически университет отбелязва 15 години обучение по МВА
WU Executive Academy

Когато стартира на 27 март 2000 г., Global Executive MBA е една от първите Еxecutive MBA програми в Австрия. Днес, 15 години по-късно, Global Executive MBA на WU Executive Academy вече притежава тройна акредитация и e в топ 100 на MBA програмите в света. Партньор на WU Executive Academy по програмата e Училището по мениджмънт Карлсън към Университета в Минесота.

WU Executive Academy е част от Виенския университет по икономика и бизнес (WU), най-големият бизнес университет в Европа, който притежава повече от 100-годишен опит и отлична репутация в областта на образованието за мениджъри. Той се нарежда сред най-добрите бизнес университети в света.Портфолиото на WU Executive Academy включва MBA програми и магистърски програми по право, университетски програми за сертификати, както и краткосрочни специализирани курсове. През последните години бизнес училището се превърна в един от водещите доставчици на обучение за мениджъри в Централна и Източна Европа.

2 дипломи, 3 континента и 14 месеца

Благодарение на сътрудничеството с училището Карлсън, участниците в програмата получават две MBA дипломи, както и достъп до мрежа от над 2200 студенти. Учебни пътувания до САЩ, Китай, Индия и Русия също са неразделна част от Global Executive MBA.  От 2010 г. МВА програмата е тройно акредитирана (AACSB, EQUIS и AMBA), а вече седма година е сред 100-те най-добри МВА програми според класацията на Financial Times.

Проект „Виртуални екипи“

Акцент в Global Executive MBA е проектът „Виртуални екипи“. 120 участници от три водещи университета от Европа, Азия и САЩ работят върху сложни задачи разделени в 21 отбора. До крайната реализация на проекта, студентите работят единствено онлайн, без да имат право да се срещат на живо.

Над 400 мениджъри от близо 45 страни са завършили водещата МВА програма на WU Executive Academy, между които и много българи. Възпитаниците й заемат ръководни длъжности в страни от цял свят. „Наши студенти ръководят клиники в Сингапур, руски телекомуникационни компании, словашки банки, технологични фирми в Канада, швейцарски фармацевтични компании“, разказва деканът на WU Executive Academy, проф. Бодо Шлегелмилх, който е основател на Global Executive MBA и неин академичен директор.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top