fbpx
Начало » Новини » Великобритания спира свободното движение на граждани на ЕС през 2021 г.

Великобритания спира свободното движение на граждани на ЕС през 2021 г.

  • bobi
  • 15 окт. 2019
  •  Коментарите са изключени за Великобритания спира свободното движение на граждани на ЕС през 2021 г.

Британското правителство твърди, че ще прекрати свободното движение от Европейския съюз през 2021 г. като част от имиграционните реформи след Brexit, съобщи АП.

Плановете за законопроект за имиграцията бяха обявени в понеделник в Речта на кралицата, която очертава програмите на правителството на новия премиер Борис Джонсън.

Съгласно законодателството гражданите на ЕС, които се преместват във Великобритания след януари 2021 г., ще загубят автоматичното си право да се установят във Великобритания и ще бъдат третирани по същия начин като гражданите от държави извън ЕС.

Правителството казва, че новата система, базирана на точки, ще избира имигранти въз основа на техните умения и потенциалния им принос към Великобритания.

Припомняме, че в речта си кралицата представи приоритетите на кабинета на Джонсън, които включват26 законодателни инициативи. Речта на кралицата е процедура, с която се открива парламента след тридневното прекъсване на неговата работа.

Великобритания все още се стреми към излизане от структурите на Общността в края на месеца – на 31 октомври, заяви кралица Елизабет II в своята реч, цитирана от световните медии.

„Моето правителство възнамерява да работи за ново партньорство с ЕС, основано на свободната търговия и приятелското сътрудничество. Моите министри ще работят за прилагане на нови режими за риболова, селското стопанство и търговия, използвайки възможностите, които произтичат от излизането от ЕС“, допълни още кралица Елизабет II.
Източник: https://www.economic.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top