fbpx
Начало » Любопитно » Великобритания в тежка ситуация с пандемията. Англия с триседмична карантина

Великобритания в тежка ситуация с пандемията. Англия с триседмична карантина

  • bobi
  • 14 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Великобритания в тежка ситуация с пандемията. Англия с триседмична карантина

Англия вече в тристепенна местна карантина в опит да бъде ограничено разпространението на Covid-19. В Северна Ирландия пъй от петък се въвежда четириседмична пълна карантина.

Истината е, че по-голямата част от Англия все пак е в най-ниската първа степен на карантина, но мнозина в Северна и Средна Англия ще бъдат засегнати от по-строги ограничения, тъй като ще попаднат във втората или най-тежката трета степен на карантина.

Ливърпул засега остава единственият район в трета степен със забрана за контакти извън семейния кръг у дома и навън и затваряне на заведенията. Но решението не е окончателно – министрите ще обсъдят дали в тази степен да не бъдат преместени Манчестър с предградията, графство Ланкашър и някои други райони в най-сериозно засегнатия от пандемията Север.

Кметът на Манчестър Анди Бърнам заяви, че е разочароващо, че правителството „поставя под напрежение“ райони без консултации с местните власти.

Лидерът на лейбъристите Киър Стармър пък предложи въвеждането на двуседмична или триседмична пълна карантина в цяла Англия, каквато всъщност е и препоръката на научните съветници на правителството.

Правителството обаче продължава да смята, че тристепенните местни карантини са най-добрият баланс между борбата с вируса и защитата на икономиката.

Други новини са, че отт петък в Северна Ирландия ще бъде наложена пълна карантина. Строгите мерки ще останат в сила за четири седмици, като в две от тях ще бъдат затворени и училищата.

Подобна мярка се обсъжда и в Уелс, но засега страната се въздържа от крайности. Но до кога?

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top