fbpx
Начало » Бакалавър » Варненският свободен университет с нов модел за стимулиране на студентското предприемачество

Варненският свободен университет с нов модел за стимулиране на студентското предприемачество

  • netpro
  • 26 апр. 2017
  •  Коментарите са изключени за Варненският свободен университет с нов модел за стимулиране на студентското предприемачество
1

Един от най-иновативните български университети – Варненският свободен университет създава нови стандарти във висшето образование. Звучи невероятно, но всъщност е много просто, иска се кураж, мотивация, визия и потенциал.

Визията на университета е свързана с откриване на потенциала на студентите и развитието им като иновативни, мислещи и предприемчиви млади хора. В процеса на тяхното развитие и обучение те се срещат с учени и експерти от световна величина. И този път Варненският свободен университет не изневери на традицията да среща своите студенти с доказани имена от различни области. На 27 април в Университета  пристигат топ ментори от Силициевата долина – емблематично място в Калифорния, от където започват кариерата си едни от найуспешните предприемачи в света днес.

На 27 април (четвъртък) от 17:00 ч. в Зала 1 на Учебно-спортния комплекс на ВСУ „Черноризец Храбър“ към многоликия международен партньорски екип на Варненския свободен университет ще се включат гуруто на изкуствения интелект – Норман Винарски, емблемата на Tech Valley Майкъл Марвин, звездата на Super Bowl с успех във филмовата индустри Джейми Уйлямс, едни от най-успешните българи в Силициевата долина – Богомил Балански и Дафина Тончева, създателят на Telerik Васил Терзиев и председателят на фондация Interculture Лари Бийл – финансов съветник, инвестиционен мениджър и консултант на стартиращи бизнеси по целия свят.

 

Като част от програмата на стартиралия Академичен акселератор топ менторите от Силициевата долина ще учат студентите на креативност, иновации и предприемачество, ще им разкажат какво е „да се осмелиш да бъдеш страхотен“, колко е важна екипната работа, как мечтите се сбъдват, как се успява в Силициевата долина, как да предвиждаме бъдещето и защо е толкова важно да се развиват „предприемачески екосистеми“.

Наред със студентите и преподавателите на Варненския свободен университет на събитието ще присъства представители на бизнеса, предприемачи, инвеститори – част от партньорската мрежа на университета.  

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top