fbpx
Начало » Новини » Варненският свободен университет отново е домакин на най-популярния форум за млади русисти в Европа

Варненският свободен университет отново е домакин на най-популярния форум за млади русисти в Европа

  • Milena Uzunova
  • 18 авг. 2017
  •  Коментарите са изключени за Варненският свободен университет отново е домакин на най-популярния форум за млади русисти в Европа

IХ Международна квалификационна школа „Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд“ ще се проведе от 21 до 25 август 2017 година в Руския център на ВСУ „Черноризец Храбър“. Тя е организирана от Варненския свободен университет с подкрепата на Фонд „Русский мир“.

Официалното откриване на IХ Международна квалификационна школа е на 21 август (понеделник) от 11:15 ч. в Конферентната зала на Руския център на Варненския свободен университет.

Школата е определяна като един от най-успешните проекти на Варненския свободен университет и фонд „Русский мир“.

Проектът стартира през 2009 г. – в годината на откриването на Руския център в университета.

Школата има вече 9 издания и е една от най-известните в Европа методически школи за млади преподаватели. Свидетелство за нейния авторитет е подкрепата на Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература, Община Варна, Генералното консулство на Руската федерация във Варна, Руският културно-информационен център в София, сдружението с нестопанска цел „Българска национална мрежа на преподавателите по руски език и култура“ (БНМПРЕК) и Националното издателство за образование и наука към МОН „АзБуки“ – медиен партньор на събитието.

Повече от 430 русисти са усъвършенствали своята методическа подготовка в рамките на школата.  Участници в нея са студенти и преподаватели от водещи европейски университети.  Варненският свободен университет е приел участници от Азербайджан, Беларус, България, Гърция, Естония, Казахстан, Киргизия, Латвия, Литва, Молдова, Полша, Русия, Румъния, Сърбия, Украйна, Унгария и Чехия.

В тазгодишното издание на форума ще се включат представители 11 университета от 8 страни. За пръв път в школата ще участват студенти от Миланския университет, Италия и Самцхе-Джавахетския държавен университет в Грузия.

Традиционна особеност на школата е уникалното съчетание на теория и практика: лекции на водещи учени в областта на обучението по руски език в съчетание със семинари-практикуми и майсторски класове.

Научната програма включва теми, които остават извън традиционните университетски курсове по методика на преподаване на руски език. Тя е ориентирана към запознаване с иновативните педагогически технологии и тяхното приложение в процеса на обучение.

Като ключова тема на школата  може да се определи използването на иновациите в обучението по руски език. Кръгът от теми на лекциите, майсторските класове и кръглите маси е доста широк.

Освен впечатляващото участие на студенти и преподаватели по руски език, по традиция в школата участват топ лектори от Русия и България.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top