fbpx
Начало » Бакалавър » Варненският свободен университет организира „Седмица на архитектурата“ от 23 до 29 ноември

Варненският свободен университет организира „Седмица на архитектурата“ от 23 до 29 ноември

  • netpro
  • 20 ное. 2015
  •  Коментарите са изключени за Варненският свободен университет организира „Седмица на архитектурата“ от 23 до 29 ноември
VSU

Седмицата на архитектурата е съвместен проект на преподаватели на Архитектурния факултет и Студентския съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Тя ще се проведе от 23 до 29 ноември 2015 г.  Темата на събитието е „ИСТОРИЯ НА АРХИТЕКТУРАТА И ОПАЗВАНЕ НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО”.

Освен аудиторни занимания, проектът предвижда и теренни наблюдения на обекти в историческото ядро на Варна. Програмата включва лекции, посветени на възникването и историята на града през различни епохи, фотоконкурс „Варна през вековете”, представяне на отличени дипломни работи от последната дипломна сесия, теренни обхождания с беседи в район „Одесос”.

В програмата е включен и тридневен практически семинар „RÖFIX продукти”, свързан с използването на съвременни естествени материали в реставрацията на недвижимото културно наследство.

Петъчният ден от архитектурната седмица включва тематично кукинг шоу на мастър Стефан Стефанов в обновения университетски ресторант, демонстрации на продукти RÖFIX и обучение за прилагането им върху реален паметник на културата.

Седмицата на архитектурата ще приключи с практически занятия, награждаване на победителите във фотоконкурса и връчване на сертификати на участниците.

Събитието се организира с любезното съдействие на фирма RÖFIX, студио dontDIY, фирма BON MARINE Холдинг и с неоценимата подкрепа на Община Варна в лицето на главния архитект Виктор Бузев.

Седмицата на архитектурата е под патронажа на Президента на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ – проф. д.ик.н. Анна Недялкова и е посветена на 25-годишнината от създаването на университета.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top