fbpx
Начало » Новини » Бюджетът в Англия за образование се увеличава драстично!

Бюджетът в Англия за образование се увеличава драстично!

  • bobi
  • 02 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за Бюджетът в Англия за образование се увеличава драстично!

Добри новини, ако сте ученици в Англия. Финансирането в английските училища ще бъде възстановено до нивата от 2010-та година през следващите 3 години.

Това означава, че ще има още 4.7 милиарда паунда до 2025-та година и увеличение с цели 1500 паунда за ученик.

Освен тази пари, ще има и допълнителни 2 милиарда паунда за възстановяване на образованието след Ковид пандемията.

Въпреки голямото увеличение за образование в Англия, синдикатите в островната държава споделят, че парите не са много и задават въпроса дали в тези пари влиза и повишаването на учителските заплати и с колко. Според синдикатите това е само прах в очите на хората и ще следят изкъсо дали увеличението на парите ще покрие и заплатите.

Джеф Бартън – генерален секретар на Асоциацията на лидерите в училищата и колежите споделя, че въпреки финансирането, училищното образование върти надолу в последните 15 години и този ангажимент от страна на правителството няма да оправи образователната институция. Бартън споделя, че 2 милиарда за възстановяване след Ковид са доста малко пари и предлага още 1 милиард да се добави към сумата.

Още 1 контра мнение срещу бюджета изрази и Кевин Кортни, който е генерален секретар на Националния образователен съюз. Според него от 2010-та година досега нищо не е било направено и тези пари не трябва да бъдат повод за гордост за никое правителство, а напротив – трябва да се срамуват.

Бърза справка на националната асоциация на главните учители установи, че само през изминалата година съкращенията в образованието са почти 35%, като и през тази година тенденцията се е запазила.

Експертите твърдят, че финансирането е закъсняло с повече от 10 години и едно цяло поколение ученици е загубило. Затова сега бюджетът трябва да бъдат доста по-голям, за да могат да се върнат към добрите години от преди 2010-та.

Кевин Кортни споделя още, че училищата нямат никаква вина през изминалите години, защото са се опитвали да направят всичко възможно с това, което им се е давало от правителството. И в момента е важно всяко училище да изразходва гъвкаво бъдещите пари, за да могат децата да получават отново образование на световно ниво.

И въпреки, че синдикатите и браншовите организации искат повече пари, то такива в повече няма да бъдат отпуснати. Бюджетът е гласуван и разпределен, а другите добри новини са, че ще има още 170 милиона за финансиране на доставчици на детски градини, за да могат и доставчиците да успеят да преживяват, защото някои от доставчиците към този момент са на ръба на затваряне.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top