fbpx
Начало » България » Българчета се върнаха със златен и сребърен медал от международно състезание по математика в Хонг Конг

Българчета се върнаха със златен и сребърен медал от международно състезание по математика в Хонг Конг

  • netpro
  • 15 юли 2016
  •  Коментарите са изключени за Българчета се върнаха със златен и сребърен медал от международно състезание по математика в Хонг Конг
125 SOU Otbor po matematika

  За единадесета поредна година възпитаниците на софийското 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ се доказаха на международното състезание по математика в Хонг Конг и спечелиха златен и сребърен медал в индивидуалното класиране и сребърен медал в отборното сред 40 отбора от 24 държави. Медалистите са Ангел Райчев от VIе клас – златен медал, и Гергана Пеева от VIе – сребърен.

  „Отново се убедихме, че състезанието е едно от най-престижните в света. Задачите бяха на международно ниво по степен на трудност, но нашите възпитаници успяха да се справят блестящо. Много сме горди, че децата ни се трудят упорито, не се спират пред нищо и постоянно обогатяват колекцията си от купи и медали“, сподели Димитър Димитров, учител по математика и ръководител на отбора на 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“.

  „Радваме се на всички успехи на учениците ни, защото това е смисълът на ежедневните ни усилия. Но в този случай сме особено горди, тъй като децата ни се представиха изключително – преди тях е само един отбор от Китай. Тези резултати доказват високия професионализъм на техните учители и защитават по категоричен начин името на училището и което е по-важно – името на България”, беше коментарът на директора на училището Ирена Анастасова.

  Световното състезание по математика за средношколци до 14 години се организира от фондация „По льо Кук“ съвместно с хонконгския Институт за образование. Отборите участват в него по лична покана на организаторите и са съставени от максимум четирима състезатели. Тази година състезанието се проведе между 11-14 юли и в него взеха участие 40 отбора от 24 държави, сред които Австралия, България, Китай, Хонг Конг, Индия, Индонезия, Тайван и САЩ. От България участваха общо 3 отбора – на 125-то СОУ „Проф. Боян Пенев“, СМГ и Бургаската математически гимназия.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top