fbpx
Начало » Любопитно » Български учители по природни науки ще бъдат обучени в ЦЕРН

Български учители по природни науки ще бъдат обучени в ЦЕРН

  • netpro
  • 29 юни 2016
  •  Коментарите са изключени за Български учители по природни науки ще бъдат обучени в ЦЕРН

  39 български учители по природни науки ще бъдат обучени в Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) през юли тази година. Квалификационният курс е за преподаватели в училище и извън училище (обсерватории, школи), които подготвят деца по предметите физика, астрономия, химия и опазване на околната среда.

  Обучението в лабораториите в ЦЕРН по този модул се провежда за шеста поредна година. Досега то бе за учители по физика и астрономия, но от тази година се дава възможност да се включат и преподаватели по химия и природни науки.

  40 000 лева са предвидени за това обучение по Националната програма „Развитие на педагогическите специалисти“. Условията за участие в конкурса са публикувани на сайта на МОН в рубриката „Програми и проекти“. До 28 юни в МОН се приемаха заявленията на учителите, които изявиха желание. 

  Отделно, по Националната програма за квалификация, е заложен и курс в ЦЕРН за преподаватели по техника и по информатика от Списъка на професиите за професионално образование и на учители по предметите информатика и информационни технологии от общообразователната подготовка.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top