fbpx
Начало » България » Български ученици се борят за златните медали в най-голямото световно състезание по ИТ

Български ученици се борят за златните медали в най-голямото световно състезание по ИТ

  • netpro
  • 09 авг. 2016
  •  Коментарите са изключени за Български ученици се борят за златните медали в най-голямото световно състезание по ИТ
Computer-Technology-HD-Wallpaper

  За поредна година Сдружението на завършилите Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организира участието на българския национален отбор по ИТ в най-голямото световно състезание по информационни технологии. В състезанието участват повече от 400 000 ученици от над 130 държави.

  На финалите, които се провеждат от 7 до 11 август 2016 г. в град Орландо, САЩ, България е представена от петима ученици – Калоян, Георги, Кристиян, Дани и Поли.

  Това е само една от инициативите на Сдружението в рамките на проект „Кариера в ИТ“, реализиран с финансовата подкрепа на Microsoft Bulgaria. Проектът „Microsoft YouthSpark – Кариера в ИТ“ е насочен към 20 000 ученици в средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка и които са от региони в страната, в които младежката безработица е най-голяма. На тези активни млади хора се предоставят достъп до обучение по ИКТ, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да се възползват от настоящите ресурси и да придобият опит в областта чрез менторство.

  Проектът „Microsoft YouthSpark – Кариера в ИТ“ е един от 27 гранта на Microsoft YouthSpark за младежки неправителствени организации в 25 страни в Европа през 2015 г. и част от световния ангажимент на Microsoft да се създадат възможности за 300 милиона младежи в 100 страни през следващите три години.

  FEBA Alumni е сдружение на възпитаниците на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, основано през 2004 г. от 33-ма студенти, завършили факултета. Стопанският факултет е водеща институция в страната за обучение и изследвания в областта на икономическите и управленските науки. В рейтинговата система за висшите училища в България в периода 2011-2014 г. Стопанският факултет заема челните места в направленията „Администрация и управление“ и „Икономика“.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top