fbpx
Начало » Конкурси и стипендии » Български отбор на трето място в света в състезанието „Социални иновации“

Български отбор на трето място в света в състезанието „Социални иновации“

  • netpro
  • 19 юли 2016
  •  Коментарите са изключени за Български отбор на трето място в света в състезанието „Социални иновации“
9107263e6504f277583e0206bc4e21cb

 

  Джуниър Ачийвмънт България и лидерът в застраховането и осигуряването, NN България, наградиха победителите в шестото издание на международното състезание „Социални иновации” (Social Innovation Relay). –

  „Социални иновации” е световно състезание, в което ученически отбори от 10 страни разработват проекти, които могат да окажат положително влияние върху обществото. Учениците, инициирали „Hear the world“, достигнаха до победа, след като преодоляха конкуренция от общо 314 отбора и над 1000 ученици, включили се в националните кръгове на конкурса. По време на състезанието участниците бяха напътствани от 15 служители на NN България, които ги обучаваха да мислят иновативно и да развиват умения, с чиято помощ да се превърнат в социално отговорни предприемачи.

  Учениците Димитър Джангозов и Теодор Жеков от ПМГ Димитровград с преподавател Живка Ненова и Стоян Гечков от НТГ Пловдив с преподавател Огнян Димитров спечелиха състезанието в България със своята идея – „Hear the world“. Тя представлява мобилно приложение в помощ на хората със затруднения в слуха, което разпознава популярни звуци като позвъняване, аларми, звук от печка и т.н. Това става чрез задействане на светлинни сигнали и вибрация, които уведомяват човека. Следващото видео ще ви помогне да се запознаете отблизо с идеята на младите таланти от „Hear the world“: 

www.youtube.com/watch?v=eM8IvTbwblg&feature=youtu.be

  Идеята на българските ученици от отбора-победител „Hear the world“ получи възможност за участие на международния финал на престижното състезание – Social Innovation Relay и спечели и трето място на европейското състезание, като се пребори с опоненти от цял свят. Шестото издание на състезанието събра 10,000 ученици от 10 страни: България, Чехия, Гърция, Унгария, Япония, Холандия, Румъния, Словакия, Сингапур и Испания. 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top