fbpx
Начало » България » Българи създават мобилна платформа за математически IQ игри

Българи създават мобилна платформа за математически IQ игри

  • netpro
  • 15 февр. 2017
  •  Коментарите са изключени за Българи създават мобилна платформа за математически IQ игри
39 0

Fractal Games е българско гейм студио с амбиции да добави стойност към класическото разбиране на мобилните игри само и единствено като начин на забавление. Страстта към програмирането, математиката и логическите задачи, помага на момчетата от  Fractal Games да разработят HTML5 уеб и мобилна платформа за IQ игри, които тренират мозъка и подобряват аналитичните и когнитивни умения на играчите. Игрите са базирани на основните теории в математиката и на някои математически дисциплини като логика, теория на числата и т.н..

Благодарение на лесната си интеграция, платформата е предназначена да предоставя ежедневно игрово съдържание за онлайн издания, фейсбук страници и Android/ iOS приложения. Разработена е концепцията на т.нар. Daily Challenge (Дневно предизвикателство) – разнообразни комбинации от логически пъзел игри, генерирани ежедневно и на произволен принцип.  Потребителите ще могат да играят произволни варианти, а ако искат да играят още, могат да влязат в сайта на Фрактал Геймс и да се абонират.

След първата игра Slide – Numbers Brain Training (web/Android/iOS), която предизвика значителен интерес сред медиите и геймърите у нас и в чужбина, усърдната работа на момчетата в екипа дава плод на нова поредица от игри (част от платформата), сред които: 2048 Slide, 2048 Blocks, 2048 Classical, 2048 Roman, 2048 Ultimate Blocks, 2048 Fibonacci, The Colour Game. Освен в уеб вариант (директно от сайта на Фрактал),игрите са налични безплатно и в Google Plaу. Предстоят и iOS версии. Онлайн предизвикателствата за ума се отличават с модерен и чист дизайн, интуитивен интерфейс, интересен геймплей. Разработени са за всички, които обичат пъзелите, тактиката и математическите задачи. Освен извор на забавление, те са и тест за логическите и аналитични умения на всеки от нас. Oсигурявайки ежедневната доза тренировка за мозъка, игрите са направени и в landscape вариант за опитамална визуализация на таблет. Точките и прогреса на играчите се запазват.

Разновидностите на 2048 комбинират пъзел и тетрис елементи като всяка игра крие различно предизвикателство- включени са само четни (2048 Classical), четни и нечетни числа (2048 Fibonacci) или римски цифри (2048 Roman), които правят геймплеят по-труден и динамичен.

The Colour Game сама по себе си поставя на изпитание зрителните възприятия на играчите и тества способността им да разпознават съвсем финото нюансиране на цветовете. Една наистина добра тренировка за очите.

Игрите могат да бъдат изтеглени тук: https://play.google.com/store/apps/dev?id=5646302185363973438

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top