fbpx
Начало » Новини » България и Азербайджан ще си сътрудничат в образованието и науката

България и Азербайджан ще си сътрудничат в образованието и науката

  • netpro
  • 30 сеп. 2016
  •  Коментарите са изключени за България и Азербайджан ще си сътрудничат в образованието и науката
Kirjakov

Възможностите за по-добро представяне на България на образователния пазар в Азербайджан, както и на азербайджанските висши училища сред българските младежи бяха обсъдени днес по време на среща на зам.-министъра на образованието и науката Красимир Киряков с неговия колега Фирудин Гурбанов в Баку.

Зам.-министър Киряков е в официалната българска делегация за четвъртото заседание на българо-азербайджанската Междуправителствена комисия по икономическо сътрудничество.

Киряков и Гурбанов обсъдиха възможностите за обмен на студенти, докторанти и преподаватели във висшите училища чрез двустранни договори, създаването на съвместни образователни програми за подготовката на висококвалифицирани специалисти, разширяване на сътрудничеството между университетите на двете страни и развитието на научно-техническото сътрудничество за изпълнението на съвместни проекти и публикации.Предстои подготвяне и подписване на Меморандум за сътрудничество между двете министерства.

Азербайджанският държавен университет и Азербайджанската академия на науките имат силна школа по приложни науки и по-специално – по математика.

Една от възможните форми на бъдещо сътрудничество може да се изрази и във включване на Азербайджан като една от държавите в Оперативната програма на фонд „Научни изследвания“ с цел разработване и финансиране на съвместни двустранни проекти

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top