fbpx
Начало » Бакалавър » Британски университети планират откриване на кампуси в Европейския съюз

Британски университети планират откриване на кампуси в Европейския съюз

  • netpro
  • 27 сеп. 2016
  •  Коментарите са изключени за Британски университети планират откриване на кампуси в Европейския съюз
5235

Британски университети започват планове за откриване на клонове в Европейския съюз, съобщава сайтът The Guardian. Тези намерения са следствие от евентуалното излизане на Великобритания от Европейския съюз, т.нар. Brexit. Пред университетите се откриват множество нови предизвикателства, свързани с регулирането и отпускането на заеми. Учебната година вече започна и британските висши учебни заведения споделят, че предстоят месеци на несигурност.

Като решение на високата степен на неизвестност и рискове идва възможността за откриване  на клонове на университетите в рамките на Европейския съюз. Това би позволило на университетите да поддържат влиянието си в Европа. Формирането на партньорски взаимоотношения с други европейски университети ще намали рисковете за британските университети, свързани с драматичния Brexit. Тази стъпка също така ще привлече студенти и академичен състав, които искат да се развиват и да живеят в Европейския съюз.

Ирландия, Финландия и балтийските страни са основните цели за едни, докато други предпочитат да развият вече съществуващите си връзки с Германия, например.

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top