fbpx
Начало » Новини » Бригадите в САЩ оцеляха

Бригадите в САЩ оцеляха

Българските студенти ще продължават да имат възможността да пътуват на студентска бригада в САЩ.

„Комисията по бюджет към Сената на САЩ одобри текст, с който гарантира запазването на програмите за културен обмен за студенти, известни у нас като „Work and Travel“ (WAT), съобщиха от компания за образование в чужбина, цитирани от „Монитор“.

Решението бе взето след появили се публикации в американската преса за намеренията на администрацията на президента Доналд Тръмп да ограничи издаването на визи за студенти по програмата, като част от мигрантската политика на Белия дом.

Студентските бригади оказват положително въздействие върху американския туристически бизнес и дипломация, се казва в част от мотивите за решението.

Комисията по бюджет одобри отпусканите до момента 634 млн. долара годишно за обменните програми, както и допълнителен бюджет от 349 млн. долара за 2018 г., с което сумата става най-високата, отпускана до момента.

Всяка година по програмата пътуват между 5 000 и 5 500 български студенти на възраст между 18 и 28 години.

Участниците могат да избират между работа в хотели, курорти, ресторанти, магазини, увеселителни паркове, басейни, национални паркове и различни туристически обекти.

Заплащането по програмата е между 7,25 и 15 долара начас в зависимост от работната оферта при работна седмица от 30 до 40 часа.

Средната сума, която студентите изкарват за едно лято, е между 4 000 и 6 500 долара, а при работа на повече от едно работно място размерът на възнаграждението може да достигне между 10 000 и 12 000 долара.

 

Източник: mladite.info

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top