fbpx
Начало » България » Бокова отличена за работата й за равен достъп до образование и диалог между нациите

Бокова отличена за работата й за равен достъп до образование и диалог между нациите

  • netpro
  • 10 апр. 2017
  •  Коментарите са изключени за Бокова отличена за работата й за равен достъп до образование и диалог между нациите
32880d9c2de9774471e40e8ceb1eee18 680x 5427131

В рамките на посещението си в САЩ генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова изнесе лекция на тема „Превенция на войнстващия екстремизъм в 21-ви век “ в Salisbury University в Мериленд в присъствието на 400 студенти и университетски преподаватели.

По този повод президентът на университета д-р Джанет Дъдли-Eшбах връчи на Ирина Бокова университетското отличие като признание за всеотдайната й дългогодишна работа в името на световната общност от нации, както и за приноса й за гарантиране равния достъп до образование за момичетата и тяхното овластяване в общностите, за напредъка на диалога между хората и нациите чрез изграждане на общо културно наследство.

В лекцията си генералният директор на ЮНЕСКО подчерта ключовото значение на образованието за насърчаване на мира и предотвратяване на радикализацията, подчертавайки, че борбата срещу войнстващия екстремизъм започва от училищната скамейка. „Ние трябва да осигурим на младите жени и мъже обновено чувство за принадлежност към обществото и световната общност“, заключи Бокова.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top