fbpx
Начало » България » Близо 350 хиляди са били посетителите на събора „Рожен“ този уикенд

Близо 350 хиляди са били посетителите на събора „Рожен“ този уикенд

  • netpro
  • 20 юли 2015
  •  Коментарите са изключени за Близо 350 хиляди са били посетителите на събора „Рожен“ този уикенд
Rojen

Близо 350 хиляди души са посетили събора в „Рожен“ от 17 до 20 юли, съобщи изпълнителният директор на сдружението-организатор на събитието Симеон Караколев, цитиран от Агенция „Фокус“. 

Според изчисленията на организаторите в първия ден на събора (17 юли, петък) посетителите са били над 100 хиляди, на втория – над 180 хиляди. За края са останали между 55 и 60 хиляди. Не се посочва каква част от гостите са останали от първия до последния ден на тридневното събитие.

Съборът се завърна след деветгодишно прекъсване, което беше и причина за нетърпението на десетки хиляди хора от цялата страна да го посетят. В рамките на три дни на четири сцени над 8000 изпълнители и 400 каба гайди забавляваха посетителите на Родопските поляни.

Симеон Караколев, казва, че всички са останали доволни, въпреки че много хора се оплакаха от лошата организация на движение и паркиране. Директорът е категоричен, че фестивалът ще се състои и догодина и даже прогнозира 20% повече посещаемост или още поне 70 хиляди гости. Отбелязани са вече и слабите моменти в организацията, които за следващата година трябва да бъдат отстранени, допълни той.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top