fbpx
Начало » България » Близо 200 компании обединяват усилията си в инициативата „Алианс за младежта“

Близо 200 компании обединяват усилията си в инициативата „Алианс за младежта“

  • netpro
  • 27 мар. 2015
  •  Коментарите са изключени за Близо 200 компании обединяват усилията си в инициативата „Алианс за младежта“
ratings 01

Близо 200 компании обединяват усилията си в инициативата „Алианс за младежта“ (Alliance for YOUth) на Нестле, която има за цел да се справи с младежката безработица в Европа. Те се ангажират да създадат над 100 000 работни места за младите хора през следващите години.

В контекста на трудната икономическа обстановка, в която не се наблюдава почти никакъв ръст, Алиансът се ангажира да работи съвместно със законодателите и образователния сектор, за да помогне на младите хора да развият уменията си в бизнеса и да намерят работа.

„С участието на над 200 компании от цяла Европа „Алианс за младежта“ е първата общоевропейска инициатива, подкрепена от бизнеса, която поема ангажимент да помогне на младите хора да бъдат по-добре подготвени да навлязат в професионалния свят и да подобри възможностите им на конкурентния пазар на труда,“ – заяви Лоран Фрекс, главен изпълнителен директор на Нестле Европа.

ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ ПРЕД МЛАДИТЕ

Според неотдавнашно проучване 23% от младите хора в Европа смятат безработицата за най-големия проблем на обществото през следващите пет до десет години. Данните са предоставени от ACNielsen, водеща международна компания в областта на пазарните проучвания, партньор на Алианса.

Около 54% от анкетираните безработни са заявили, че обвиняват правителствата за това, че не разрешават проблема с липсата на възможности за младите хора.

В проучването са взели участие около 2 000 млади хора от Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция на възраст между 18 и 29 години. Резултатите показват, че 40% от анкетираните на възраст между 21 и 24 години се опасяват, че перспективите за работа в страната им няма да се подобрят през следващите 12 месеца. 

АНГАЖИМЕНТЪТ НА „АЛИАНС ЗА МЛАДЕЖТА“

Компаниите, участващи в „Алианс за младежта“, се ангажират да разработят редица съвместни и индивидуални инициативи, които да предложат на младите хора значим професионален опит и стаж като създадат над 100 000 работни места и възможности за обучение.

През последните осем месеца Нестле вече е създала близо 8 000 възможности за работа и стаж.

В допълнение, компаниите ще насърчат своите служители да излязат в общността и да помогнат на младите хора да се подготвят за работа, предлагайки практически съвети как да изготвят автобиографии и как да се подготвят за интервю за работа.

Партньорите на „Алианс за младежта“ ще бъдат активни членове на Европейския алианс за професионална подготовка на Европейската комисия, насърчавайки стажове и обучение като активни посланици на професионалното обучение в цяла Европа.

ГЛОБАЛНИ И МЕСТНИ ПАРТНЬОРИ ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА

Съвместно с 14 европейски бизнес партньораи и 13 партньори от Португалия, Нестле стартира инициативата „Алианс за младежта“ през юни 2013 г. в Лисабон.

Сред учредителите на Алианса са компанията за човешки ресурси Adecco, застрахователната фирма AXA, международният производител на храни Cargill, логистичните групи CHEP и DS Smith, консултантската фирма Ernst & Young, социалната мрежа Facebook и производителят на парфюми и аромати Firmenich.

Команията Google, групата за пазарни проучвания Nielsen, комуникационната фирма Publicis Groupe, технологичната фирма Salesforce, платформата за обмен на информация Twitter и адвокатската кантора White & Case също са сред членовете на Алианса.

„Алиансът за младежта“ е четвъртият стълб на европейската инициатива на младежка заетост на Нестле „Нестле се нуждае от младите хора“ (Nestlé Needs YOUth), която стартира в Атина през ноември 2013 г.

БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ:

Като активен участник в инициативата „Алинас за младежта“ Нестле България се обединява заедно със своите партньори в страната, сред които са както международни, така и местни, изцяло български компании. Плановете на Нестле и нейните партньори, както и конкретните подробности, свързани с „Алианс за младежта“ в България ще бъдат обявени на специално организирана пресконференция и публична дискусия, която ще се проведе на 24 септември 2014 г. във VivacomArtHall от 10:30 часа.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top