fbpx
Начало » България » Блестящ успех на стипендиантите на БФБ-София

Блестящ успех на стипендиантите на БФБ-София

  • netpro
  • 28 юли 2016
  •  Коментарите са изключени за Блестящ успех на стипендиантите на БФБ-София
BSE GeorgiBulgarski IvoKolchev IliyaDokov IvanTakev copy copy

  Забележителен успех постигнаха стипендиантите на Българска фондова борса–София. Иво Колчев и Илия Доков успешно издържаха изпита за първо ниво на професионалната акредитация Chartered Financial Analyst (CFA). Те бяха избрани в конкурс на БФБ-София, състоял се в края на миналата година. Двамата спечелиха стипендиите от БФБ-София след изпит проведен в партньорство с обучителната компания Kaplan Schweser, в конкуренция на още 14 млади и талантливи финансисти. 

  „Успехът на нашите стипендианти засилва подкрепата за нашите усилия в подготовката на младите финансисти за най-високите изисквания на инвестиционната индустрия. Уверени сме, че пътят към развитието на българския капиталов пазар минава през глобалните, професионални квалификации отговарящи на световните стандарти.“, каза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София. 

  Иво Колчев стартира успешно професионалното си развитие като инвестиционен анализатор в управляващо дружество, а Илия Доков се дипломира като бакалавър „Стопанско управление“ от СУ „Св. Климент Охридски“. 

  Това е поредният успех на стипендиантите на БФБ-София от началото на програмата през 2014 г. Следващия месец предстои да бъде обявено третото издание на конкурса, в който БФБ-София ще отличи нови двама специалисти, които ще подпомогне за явяването на изпита за първо ниво на професионалната акредитация CFA като покрие таксите им за регистрация за изпита. Конкурсът е част от образователните инициативи, с които БФБ-София подпомага развитието на младите финансови експерти в страната ни. 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top