fbpx
Начало » Любопитно » Бил Гейтс сподели списъка си с книги за лятото

Бил Гейтс сподели списъка си с книги за лятото

  • netpro
  • 12 юни 2017
  •  Коментарите са изключени за Бил Гейтс сподели списъка си с книги за лятото
162407 1

Известният предприемач и филантроп, създател на компанията Microsoft Бил Гейтс състави списък на книгите, които планира да прочете това лято. Лятото е отлично време за това да се излегнете на плажа, да отидете на планина и да се потопите в света на интересна книга, пише в личния си блог милиардерът. Той отбелязва, че тази година е открил, че го привличат книги, които го отдалечават от обичайния му живот и го учат на нещо ново. Бил Гейтс се надява, че тези 5 книги от летния му списък ще помогнат на хората да се замислят за това как живеят другите, а също така и за това защо трябва да имаме цел в живота. Тези книги ще ви пренесат в абсолютно нов свят.

Born a crime/Trevor Noah

Като отдавнашен фен на The Daily Show, Гейтс се интересува от съдбата на водещия на програмата, южноамериканския комик и актьор Тревор Най. В своите мемоари той разказва как не е могъл да се причисли към нито едно общество. Роден в страна, където са забранени смесените расови отношения, Ной бързо разбира, че за общуването с хората е много по-важен езикът, а не цветът на кожата. 

The Heart/Maylis de Kerangal

Авторът разказва история за присаждане на сърце. Млад човек загива в резултат на нещастен случай. Неговите родителите решават да дадат сърцето му на друг човек. Изключително силни са думите и символите в тази книга. Използван е красив език, който дълбоко разкрива чувствителността на персонажите. В тази потресаваща и сърцераздираща книга е описан светът на бедните Апалачи. Младият Ванс е бил възпитан основно от своите любящи баба и дядо, тъй като баща му го оставя при тях, а майката не се вълнувала от възпитанието му. Книгата е концентрирана върху сложите културни и семейни проблеми, които са провокирани от бедността. Истинската магия се крие в историята и храбростта на Ванс.

Homo Deus/Yuval Noah Harari

Авторът твърди, че обичайните принципи на организация на обществото ще претърпят сериозна промяна през 21 в. Арари разсъждава на тема какъв ще стане светът, когато човечеството постигне своите главни цели: достоен живот, избавяне от болести, глад и война. 

A Full Life/ Jimmy Carter

Бившият президент на Америка е написал над 20 книги досега. Въпреки това той успява да открие още много забавни истории в живота си. Тази книга ще ви помогне да разберете как детството в селска Джорджия в къща без вода и електричество е превърнало Картър в президент.

Източник: https://profit.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top