fbpx
Начало » България » Бизнес специалностите и компютърните науки са най-предпочитани от българските студенти в Обединеното кралство

Бизнес специалностите и компютърните науки са най-предпочитани от българските студенти в Обединеното кралство

  • netpro
  • 15 окт. 2015
  •  Коментарите са изключени за Бизнес специалностите и компютърните науки са най-предпочитани от българските студенти в Обединеното кралство
UK-1

Експерт от британската служба UCAS, чрез която се кандидатства във всички бакалавърски програми, ще дава безплатни индивидуални консултации на Изложението на британското образование Education UK на 24 октомври.  За кандидатите, които не могат да посетят изложението в София, презентациите на университетите и на UCAS ще се излъчват на живо по интернет. Бизнес специалностите и компютърните науки продължават да са най-предпочитаните от българските студенти в Обединеното кралство. С приблизително равен брой желания ги следват дизайна, правото и архитектурата. Това показват данни на британската служба UCAS, чрез която се кандидатства във всички бакалавърски програми в Обединеното кралство.

Българските кандидати ще имат възможност за индивидуална безплатна консултация с експерт от UCAS по време на Изложението на британското образование Education UK на 24 октомври (събота), от 11:00 до 17:00ч. в София Хотел Балкан (хотел Шератон) в София. Срещата с UCAS е възможност да се получи най-актуалната и полезна информация за всички детайли от процедурата по кандидатстване, директно от източника. Това е особено полезно за тези, които са решили да подготвят документите си без помощта на посредник или друг образователен консултант.

Ако планирате да учите в чужбина или искате да придобиете международно признати квалификации, посетете изложението Education UK в София, за да научите всичко, което е необходимо да знаете за британското образование. Education UK е единственото изложение у нас, което е само за британски образователни институции и се организира от Британски съвет – международната организация на Обединеното кралство за образователни възможности и културни връзки. На изложението можете да имате индивидуални срещи с представители на британски университети, които се интересуват от кандидати от България. Сред тях са University College London, Cardiff University, The University of Manchester, The University of Reading, University Of Warwick, Queen Mary University of London и др.

Пълният списък на участващите 30 британски образователни институции е публикуван на сайта на Британски съвет България. Ще научите също за възможностите, които Британски съвет предлага за обучение по английски, полагане на изпити и придобиване на професионални квалификации от Обединеното кралство. Ако имате въпроси за изпита по английски IELTS, който се изисква от университетите в Обединеното кралство и по света, можете да ги зададете на експертите от изпитния отдел на Британски съвет. От тях ще научите кога и как можете да се явите на изпита в България, както и какви са възможностите за подготовка.

Trima от тези, които се регистрират онлайн и посетят изложението Education UK, ще спечелят награди. Едната е безплатно явяване на изпита IELTS в България. Втората награда, предоставена от Учебния център на Британски съвет, е безплатен курс за подготовка за IELTS. Третата е безплатен самолетен билет до Лондон по специалните младежки и студентски тарифи на Orange BG.

Онлайн регистрацията можете да бъде направена на уебсайта на Британски съвет България http://www.britishcouncil.bg/study-uk/education-uk

За кандидатите, които не могат да посетят изложението в София, презентациите на университетите и UCAS ще се излъчват на живо по интернет. Излъчването ще бъде в двата дни преди изложението – на 22 и 23 октомври. Подробната програма, както и линк за гледане на живо, могат да бъдат намерени на уебсайта на Британски съвет България http://www.britishcouncil.bg/study-uk/education-uk/programme

Изложението на британското образование Education UK се провежда с медийното партньорство на сп. Образование и специализация в чужбина, Dnevnik.bg, Karieri.bg и в партньорство с Orange Education.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top