fbpx
Начало » България » Безплатни входни тестове за елитни училища по английски и математика на международното изложение Световно образование в София

Безплатни входни тестове за елитни училища по английски и математика на международното изложение Световно образование в София

  • netpro
  • 30 сеп. 2016
  •  Коментарите са изключени за Безплатни входни тестове за елитни училища по английски и математика на международното изложение Световно образование в София
WEF OCT 2016 FB cover-e1475159390761

Безплатна тестова програма и пробни изпитни сесии за деца на възраст между 11 до 16 години ще предложи най-голямото международно изложение Световно образование в София в хотел Балкан (бивш Шератон) този уикенд (1 и 2 октомври 2016 г.). Учениците ще могат да положат 30-минутен тест по английски език и 45-минутен тест по математика за елитни европейски училища. Резултатите от теста ще бъдат обработени до седмица след изложението и представени на родителите. Това е възможност за една първа стъпка към проверка на знанията и ранна ориентация във възможностите на детето и е част от новата програма, съобщи Ирина Христова, управител на най-голямата консултантска агенция в България – Интеграл, която е и организатор на изложението. Основната идея на програмата Образование 360 е да направи индивидуалната и навременна връзка за всяко дете със западните образователни системи като разшири възможностите за избор и провокира ранната подготовка за кандидатстване. Средното образование е задължителната основа и трамплин за висше и в условията на силна конкурентна среда, възможностите са от изключително значение. Средно между 30 и 35% от българчетата, които кандидатстват всяка година за елитни училища и колежи не успяват да покрият изискванията, сочи статистиката на Световно образование. Това в значителна степен това важи за селективните училища, където образованието е на много високо нива.

Втори западен език и по-високи нива на владеене на английски са две от новите тенденции за образованието в световен мащаб, съобщава още Христова. Тази неизбежна тенденция е обсъдена и на международната  конференцията на Европейската асоциация за международно образование в Ливърпул преди седмица. Това означава главно две неща – какви езици  знаем и на какво ниво, за да учим висше образование в чужбина. Масовото обучение към момента е на английски, но все повече от останалите държави, където английският не е роден език,  разработват нови програми на английски. Все повече училища поставят въпроса дали B2, например, е достатъчно високо ниво да се учи на английски език. Очакванията са за увеличение на точките за резултата по език – писане, разбиране на писмен текст, смятат консултантите. До момента по-високи нива се изискваха само за магистратури, като тенденциите са това да се въведе и за по-ниски образователни нива.

Всъщност и една от най-добрите алтернативи на последствията от Brexit и неясните условия за прием във Великобритания за учениците от 8, 9 и 10 клас е промяна в дестинациите. Ето защо владеенето на втори чужд език в бъдеще ще дава по-големи възможности и свобода за достъпно европейски образование.   За целта е нужно ранно полагане на тестове по английски в 11 клас. Тестът важи 2 години и ще е валиден за кандидатстване, за да може детето в 12 клас да вземе тест и по втори западен език, който ще увеличи възможностите за кандидатстване в повече държави, обяснява Христова.   Според нея процеси в тази посока в България вече текат, тъй като се забелязва засилен интерес към езикови ваканции за изучаване на немски, френски, италиански и испански езици. В същото време пада възрастовата граница за езикова ваканция в чужбина – от 13-14 години на 10-11 години. Това е една от причините международното изложение „Световно образование“, чийто организатор е Интеграл, да предложи варианти за групови ваканции, освен индивидуални. Родителите на по-малките деца са склонни да ги пускат в група и с ръководител и в рамките на изложението груповите ваканции за 2017 г. ще са с 5% отстъпка. Консултантите препоръчват като изключително изгодни тази година езиковите ваканции в Англия заради ниския курс на британския паунд.

Доколкото качественото образование си остава един скъп, но най-перспективен продукт, изложението насочва вниманието на българските семейства към ранното планиране и консултиране на кариерата, избора на професия и реализация. Това, което Световно образование ще направи, е да събере „под един покрив“ всички кандидати за обучение в чужбина – независимо дали е езикова ваканция, средно училище, висше образование, магистратура или специализация. Целта е да се премахне в значителна степен ефектът от късния избор и ориентация, за което пък помага първият специализиран Centigrade-тест за ученици в средношколска възраст. Той се полага от български ученици от шест месеца и дава отлични резултати както за учениците от горните класове, така и за началната средношколска степен.   

Изложението ще събере над 110 образователни институции от цял свят, които обхващат всички образователни нива. Подробности за програмата,  участниците на Световно образование и за регистрация на посетителите са поместени на адрес www.world-education.eu.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top