fbpx
Начало » България » Аулата на Софийски университет се превръща в Wall Street

Аулата на Софийски университет се превръща в Wall Street

  • netpro
  • 12 май 2017
  •  Коментарите са изключени за Аулата на Софийски университет се превръща в Wall Street
3587

Бихме искали да ви поканим на 13-и Май, 2017 година, в аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, където ще се проведе за 6-а поредна година единствената по рода си симулация на фондовата борса „Левчето“. Събитието се организира изцяло от международната младежка организация AIESEC.

В симулацията участниците получават по 10 000 виртуални левa и имат възможността сами да избират какво да правят с тях – дали да ги похарчат, да ги спестят, или да инвестират в акции, облигации, на валутния пазар, в злато и в петрол. Всяка от тези възможности носи определен риск, но и възвръщаемост.

Тазгодишното издание на „Левчето“ има награден фонд от 1500 лева за най-добре справилите се с предизвикателството, участници, предоставен от основния стратегически партньор на събитието – Alaric Securities.

Сред подкрепящите инициативата институции и компании са и Комисия за финансов надзор, Unicredit Bulbank, Елана трейдинг, Business club – Софийски университет.

„Участвайки в „Левчето“ младежите получават възможността да се докоснат до света на инвестициите в по-ранен етап на тяхното обучение, което допринася за бъдещото им развитие в тази сфера. Ние от Alaric Securities търсим амбициозни и стремящи се към високи успехи млади хора, а участието в събитието е огромен бонус към тяхната кандидатура за работа в нашата фирма.“, споделиха нашите главни партньори – Alaric Securities

„Да бъда част от организацията на „Левчето“ за поредна година ми дава възможността да разбера, че спектърът от интереси на младежите започва да става още по-всеобхватен, което доста ме радва. Ние от AIESEC често организираме събития подходящи не само за интересуващите се от дадена сфера студенти и младежи, но и такива, желаещи да се развият всестранно, както и на общокултурно ниво. „Левчето“ е идеална възможност да се докоснат практически до среда, за която мнозина учат само на теория.“ – Стефан Кьосев, организатор.

Събитието ще стартира от 10:00ч. на 13-и Май, като ще се състои в две части. В лекционния панел, участниците ще получат базови познания относно търговията с акции, облигации, злато, петрол и валута, които след това ще имат възможност да приложат практически в инвестиционната симулация – 2-часова игра в онлайн платформа, изработена специално за събитието.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top