fbpx
Начало » България » Анектират 1,5 млн. родители за образование и работа

Анектират 1,5 млн. родители за образование и работа

  • netpro
  • 02 юни 2017
  •  Коментарите са изключени за Анектират 1,5 млн. родители за образование и работа
mon

Родителите на ученици и деца от градините ще попълнят специални анкети, в които ще отговорят какво работят, какво и какво е образованието им.

Идеята на министерството на образованието е да направи анализ на причините за отпадането на учениците от клас. Освен това така ще е ясен и точният брой на децата на гурбетчиите. Анкетата се разпраща онлайн от директорите, а родителите имат срок до 15 юни да отговорят на въпросника.

По данни на НСИ за миналата година в общообразователните училища учат 602 200 деца, а в частните – още 7603. Малчуганите, които ходят на градина, са 224 380. Това означава, че общо над 1.5 млн. майки и бащи трябва да декларират каква образователна степен имат, оставали ли са трайно безработни, у нас или в чужбина се трудят. Попълването е доброволно, но от министерството се надяват на съдействие.

не се искат имената на родителите, нито лични данни. има и графа за баби и дядовци, ако те отглеждат децата.

„Анализът включва данни за средата, в която живеят и се възпитават учениците. В случаите, когато социалната среда е подкрепяща, образователните резултати са по-добри, а процентът на отпадналите намалява“, обясниха от МОН.

Досега министерството не е имало подобна база данни. За мащабното проучване няма да се харчат допълнителни пари, защото информацията ще обработват експерти във ведомството.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top