fbpx
Начало » Новини » Англия: 1 от 6 училища затворени заради Covid-19

Англия: 1 от 6 училища затворени заради Covid-19

  • bobi
  • 01 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Англия: 1 от 6 училища затворени заради Covid-19

1 от 6 училища в Англия са принудени да затворят и да изпратят учениците си на онлайн обучение, поради пандемията. В някои училища учениците са с Covid-19, в други – учители и персонал.

По принцип някои училища затвориха и след това отново отвориха. Но вече и вторичните отново затвориха врати. Около 16% от тях отново преминаха в онлайн занаятия, пише BBC.

Статистиката е официална и е от Министерството на образованието в Англия.

Учителите, които продължават „на фронта“ да преподават, вече са изключително уплашени и притеснени да не се заразят и те.

Само за една седмица 6% от целия брой училища – 23 000 – бяха засегнати. За справка – през изминалата седмица процентът е бил 4.

Счита се, че едно училище ще остане отворено, ако е в състояние да се осигурят учители за всички ученици и учебния процес да върви нормално. Ако в дадена група има заразен – затваря се цялата група за две седмици. Ако има учител заразен – той се самоизолира и децата използват други учители.

Дистанционното образование в момента е изключително застъпено в цяла Англия и въобще – Великобритания. Всяко училище е подготвено за такъв тип обучение и се счита, че всяко дете ще има пълен достъп над такъв тип дейност.

Най-интересната статистика е, че в началните училища процентите на затворени сгради са доста по-ниски в сравнение с големите ученици. Общо само 5% от началните са в дистанционна форма на обучение. Всички други функционират нормално.

Ученици не само с Covid-19 не посещават училища. Дори деца, които имат съмнения или симптоми – отново е препоръчително да не идват и да учат дистанционно, поне докато не си направят тест. Ако някоя дете има съмнения да е заразено, то всички ученици е хубаво да се самоизолират, докато не се установи дали детето е с Covid-19. Такива са разпоредбите на министерството.

И въпреки всички, министърът на обазованието Гавин Уилямсън излезе с позитивно мнение по темата:

„Обнадеждаващо е да се види, че по-голямата част от училищата остават отворени, като над 7 милиона деца са посетили занятия през изминалата седмица. Към този момент малка част от учениците са изолирани и учат дистанционно, като на всички са им осигурени технически средства, с които да следят уроците си.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top