fbpx
Начало » Новини » Англия запазва студентските кредити за кандидат-студенти от ЕС и за следващата година

Англия запазва студентските кредити за кандидат-студенти от ЕС и за следващата година

  • Елвира Юрукова
  • 02 юли 2018
  •  Коментарите са изключени за Англия запазва студентските кредити за кандидат-студенти от ЕС и за следващата година

Българи ще могат да кандидатстват с пълно финансиране за британски университети и след официалния Brexit от март 2019 г.

 

Студентите от ЕС, които кандидатстват в английски университети тази есен и ще се обучават на Острова през учебната 2019-2020 г., ще получават студентски заеми и ще ползват досегашния размер на годишни такси за обучение.

Официалната информация бе предоставена от Дамиан Хиндс, секретар по образованието на британското правителство, и потвърдена от университетите-партньори на „Интеграл“ по проект „Световно образование“.

Решението на правителството да удължи действащите в ЕС договорености за заеми и такси за обучение до учебната година 2019-20 означава, че студентите от ЕС ще продължат да се записват на същата основа като британските студенти и след официалната дата на Brexit от март 2019 г.

Правителството реши да фиксира и годишната такса за обучение в британски университет на 9250 паунда годишно за учебната 2019-2020 г., като ограничи възможностите на университетите да повишават таксите, която бе дадена през миналата година.

Европейските студенти представляват над 80 000 от общо 1,6 млн. По данни на  изложението „Световно образование“ от влизането на България в ЕС всяка година над 2000 български кандидат-студенти ползват финансиране от британското правителство в размер около 9000 паунда, които покриват пълния размер на таксите за обучение. Великобритания е страната с най-развита система за висше образование с над 100 университета.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top