fbpx
Начало » България » Английски език за по-добри възможности още сега

Английски език за по-добри възможности още сега

  • netpro
  • 07 апр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Английски език за по-добри възможности още сега
Obrazovanie 600x314

„Бъдещето се състои от моментите, които създаваме сега“. Това е един от емблематичните цитати на Емили Дикинсън – американска поетеса от Викторианския период, известна с това, че не се възползва от таланта и успеха си, защото нейните стихотворения са публикувани твърде късно.

Ето един прекрасен и дори малко ироничен пример, че ако не действаш сега, значи си закъснял. За да имаш едно чудесно бъдеще, трябва да създадеш прекрасните моменти още днес. Но в динамичния период, в който живеем, всяко добро начало започва с качествено образование.

По-добре да започнеш още сега да се подготвяш за него, защото само така след това ще имаш качествени възможности за обещаващо бъдеще.

Образованието в чужбина никога не е било по-достъпно, още повече с новите дестинации, които ще можем да достигаме от софийското летище наесен. Но, разбира се, подготовката за чуждестранно образование не е и лесно. За да кандидатстваш в чужбина за следващата учебна година, трябва да започнеш днес. Не чакай „след Великден“. Не си казвай „другия понеделник“. Действай сега и се запиши за сертификатна подготовка по английски език.

Попитахме Симеон Василев от варненския филиал „Севастопол“ на BRITANICA защо трябва да се подготвиш за Cambridge сертификат по английски език. „Когато се подготвяш за Cambridge English: Advanced (CAE) с BRITANICA, ти изграждаш много. Подготовката дава реални знания по езика, а не само суха информация. С нас курсистите развиват умения, начини на мислене и работа с езика в неформална среда.“ Но това не се изгражда за ден или два, а за няколко месеца. И дори да отлагаш, по-лесно няма да стане.

Колеги на Мистър Симо от софийските филиали на BRITANICA на Орлов мост и бул. „Прага“ също споделят какви са незабавните ползи от сертификата по английски език.

„Колкото по-рано вземеш сертификат Cambridge, толкова по-рано можеш да задвижиш документи и процедури за кандидатстване в чужбина. Все пак той е доказателство, че можеш да използваш езика в реална обстановка“, казва Мистър Петър. „Лично аз обичам да давам допълнителни материали за упражняване на езика в свободното време. Много често правим различни проекти и активности, за да усетят курсистите на BRITANICA разнообразието в използването на езика.“

Най-популярният сертификат е Cambridge English: Advanced (CAE), но има и други, които да определят нивото ти на английски. Основната разлика между тях е, че в различни университети приемат различни нива и оценки.

В Дания например, университетите не изискват толкова високо ниво. Там дори Cambridge English: First (FCE) е добър избор, стига, разбира се, да изкараш нужната оценка.

Има висши училища, които пък са с много високи изисквания. Там First или Advanced не са правилното решение. Техните очаквания за познания на езика са много високи, защото преподават сложна материя на изключително академично ниво и изискват най-добрите умения по познание на езика. Тогава твоя избор е Cambridge English: Proficiency (CPE).

Има и четвърти вариант, който поставя всички тези сертификати и изпити под един общ тест – IELTS. Той покрива целия спектър от знания и оценката за прием в университет е между 6.5 и 9. Има обаче един голям минус при теста – неговата валидност е само две години.

Не забравяй да се поинтересуваш за специалността, в която искаш да си най-добър, какво ниво на английски се очаква от теб, за да нямаш проблеми по-нататък.

След като си направил своето проучване, следващата стъпка е към най-удобния за теб филиал на BRITANICA. Ако си от София, се запиши на бул. „Прага“ 18 за подготовка по Cambridge First, а ако се целиш по-високо, твоето място е филиал „Орлов мост“ на ул. „Тулово“ 7, под БНТ.

Ако пък си от Варна, точно срещу хотел Черно море е филиал „Севастопол“, в който още сега може да се запишеш.

Стартираш ли сега, ще влезеш във всички срокове за полагане на изпит, получаване на оценка и подаване на документи за кандидатстване. И тъй като това е изключително тромав и объркващ процес, BRITANICA прави всичко за теб. След като приключи подготовката, отиваш към оторизирания им изпитен център, който ще ти предложи удобна дата, както и два типа изпит – computer-based или paper-based, като при първия получаваш резултатите до две седмици.

И най-накрая е време за кандидатстване. Advisers са твоя персонален съветник, който да ти помогне при избора на университет и задвижването на документите. Ти си казваш желаните специалности, а те вместо теб откриват подходящите висши училища и извършват цялата комуникация. Дори накрая ще те изпратят подобаващо, когато си приет.

Изглежда много работа, нали? Затова стартирай още сега. Още А. А. Милн го е казал в любима на всички книга:

„- Прасчо, кой ден сме? – попита Мечо Пух.

– Днес – отвърна Прасчо.

– Любимият ми ден. – каза Пух.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top