fbpx
Начало » България » Американският университет в България посреща таланти от 25 държави

Американският университет в България посреща таланти от 25 държави

  • netpro
  • 30 авг. 2016
  •  Коментарите са изключени за Американският университет в България посреща таланти от 25 държави
23

  Младежи от различни краища на света пристигат днес, за да започнат своето 4-годишно образователно пътешествие в Американския университет в България. Те избраха АУБ, за да получат високачествено американско образование и диплома, призната в цял свят. Сред тях е българка, завоювала 1-во място в Европа и 18-то в света в международното състезание World’s Scholar Cup.

  Бъдещите бакалаври пристигат днес и ще бъдат приветствани от президента на университета Страци Кулински на традиционен прием в модерния кампус на АУБ. Половината от пристигащите студенти са чуждестранни и идват, както от съседни страни, така и от държави като: Франция, Германия, Великобритания, Канада, САЩ. 

  Сред студентите е българка, спечелила първо място в национална олимпиада по ораторско майсторство и дебати по английски език. В списъка с талантливи младежи, които избраха АУБ, за да получат американско образование на световно ниво са: студент с награда за изключителен принос към доброволческата дейност, основател на компанията за разработване на мобилни приложения  Karuwa Apps,  американка, която е била главен редактор на отличаваното многократно списание ASGARD, и др. 

  От 31 август до 6 септември в университета се провежда Седмица за ориентация на новите студенти, през която те се опознават, участват в разнообразни събития, като спортна вечер, караоке, доброволческа дейност, вечер на талантите, информационна сесия на Кариерния център, и др. Програмата включва и запознаване с  административните офиси, библиотека „Паница”, спортните съоръжения и компютърните зали, а техни колеги от по-горни курсове им показват най-интересните места в Благоевград. На 238-те студенти, от които около 30 са по програми за обмен, ще бъде предоставена и възможността да се регистрират за избраните от тях учебни курсове. Новата академична година за студентите на Американския университет в България ще започне на 7 септември 2016 г.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top