fbpx
Начало » България » „Алея на книгата“ във Варна – от 31 юли до 9 август

„Алея на книгата“ във Варна – от 31 юли до 9 август

  • netpro
  • 28 юли 2015
  •  Коментарите са изключени за „Алея на книгата“ във Варна – от 31 юли до 9 август
Poster Aleq Varna

Между 31-ви юли и 9-и август ще се проведе „Алея на книгата“ във Варна. В 17 шатри ще бъдат представени книгите на над 50 от водещите български издателства. Пространството от  хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център ще обогати и доразвие многообразието на градската среда – всеки ден от 10.00 до 22.00 ч.

Алея на книгата“ се утвърди като важно културно събитие във Варна, започнало през 2010 г. Оттогава то е неотменна част от културния календар на града и всяка година  увеличава своите почитатели. „Алея на книгата“ се провежда вече и в София, Пловдив и Бургас, но Варна остава първият и най-последователен домакин на форума.

Специално за „Алея на книгата“ 2015, за срещи с читателите, във Варна ще присъстват едни от най-популярните и обичани български автори.

Детски литературен кът

За първи път във Варна Асоциация „Българска книга“ организира Детски литературен кът, част от дългосрочната стратегия за реализиране на Варненски международен литературен фестивал. В детския кът ще участват аниматори, художници, артисти, писатели. Всеки ден, на открито, децата ще четат и слушат откъси от любими детски произведения, ще имат възможността да бъдат част от различни работилници и игри с любими приказни герои. 

Събитията за деца ще са всеки ден от 31 юли до 9 август пред Фестивалния комплекс – от 10.00 до 12.00 ч. и от 17.00 до 20.00 ч.

Кметът на Варна, г-н Иван Портних, официално ще открие „Алея на книгата“ на 31-ви юли в 18.00 ч. Мястото е: Литературен кът на „Алея на книгата“.

Повече информация за събитието ще бъде предоставена на на специалната пресконференция, която ще се състои на 29 юли от 11.00 ч. в зала „Варна“, Община Варна.

Организатори на „Алея на книгата“ са Асоциация „Българска книга“ и Община Варна.

Детския литературен кът се реализира с финансовата подкрепа на Общински фонд „Култура“.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top