fbpx
Начало » България » Академията на Телерик става самостоятелна образователна институция

Академията на Телерик става самостоятелна образователна институция

  • netpro
  • 21 дек. 2016
  •  Коментарите са изключени за Академията на Телерик става самостоятелна образователна институция
zx620y348 2786856

Когато стане въпрос за качествено безплатно обучение за бъдещи софтуерни инженери и ИТ специалисти, обикновено първата асоциация, която изниква в съзнанието, е за „Академията на Телерик”. В този смисъл тя отдавна е значима институция в родното образователно пространство, така че може би нейният естествен път на развитие е като независима и самостоятелна такава. И тя поема точно по него – вчера от Progress обявиха, че „Академията на Телерик“, ще бъде отделена от компанията и ще оперира като независима организация. Като част от тази промяна, инициативата минава под ръководството на четиримата основатели на Telerik – Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев.

„Когато основателите на Telerik ни представиха тяхната визия да развиват „Академията на Телерик“ извън компанията, ние приехме без никакви резерви, знаейки, че това е правилната стъпка. През годините Академията се развива с изключителни темпове и възможностите пред нея като независима организация са огромни. Вярваме, че бъдещият успех на Академията е именно в ръцете на нейните създатели – Светозар, Бойко, Васил и Христо“, коментира Йогеш Гупта, изпълнителен директор на Progress. 

Според официалната информация промените в статута на инициативата няма да се отразят негативно на нейндата дейност. Екипът на „Академията на Телерик” продължава да изпълнява същите роли без промени. Текущите сезони на „Софтуерната академия”, „Училищната академия” и „Детската академия”, включително и програмата с CoderDojo, и през 2017 г. ще изпълняват обученията си в същия формат без прекъсване. Както досега, всички срещи ще се случват в настоящия обучителен център в Младост 1А в София, както и в останалите 11 града в страната.

По думите на Бойко Яръмов основателите на академията имат големи амбиции за нейното бъдеще и се радват, че ще могат да й отдадат напълно своето време и внимание. 

„Нуждата от отлично подготвен, високопродуктивен и адаптивен талант остава на дневен ред и с радост ще си партнираме с останалите инициативи и компании в нашата екосистема, за да можем заедно да подпомогнем ръста на ИТ индустрията посредством качествено технологично образование в България”, допълва той.

Създадената през 2009 г. от Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев „Академия на Телерик“ е един от най-успешните образователни проекти в България. От старта й досега над 11 300 човека са се обучавали в нея „присъствено“, а 42 500 онлайн потребители са ползвали учебните й ресурси, като онлайн библиотеката й от над 3800 видео лекции има над 5 милиона гледания. За последните 7 години „Академията на Телерик“ е и пионер във въвеждането на нови курсове и програми, като само през 2016 г. стартира заедно с Google първия в България безплатен цялостен курс по дигитален маркетинг, обявява първия в България безплатен курс по Angular 2, въвежда безплатно обучение по програмиране за деца от 1-ви до 3-ти клас в партньорство с CoderDojo и обучава рекорден брой ученици в „Детската академия на Телерик“ – близо 1000 деца от 10 до 12 г. в 11 града в България.

 

Източник: pcworld.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top