fbpx
Начало » Бакалавър » Азиатските бизнес училища доминират в класацията на FT за EMBA програми за 2014

Азиатските бизнес училища доминират в класацията на FT за EMBA програми за 2014

  • netpro
  • 30 мар. 2015
  •  Коментарите са изключени за Азиатските бизнес училища доминират в класацията на FT за EMBA програми за 2014
Азиатските бизнес училища доминират в класацията на FT за EMBA програми за 2014

TRIUM Global EMBA програмата на HEC/LSE/NYU Stern оглавяваFinancial Times EMBA класацията за 2014 г., а голямата изненада са азиатските бизнес училища, които са основни участници в близо 70 % от топ ЕМВА програмите. Засиленият фокусна класацията върху заплащането като фактор след дипломирането прави все по-трудна конкуренцията за бизнес училищата от Централна и Източна Европа, където нивото на заплащане е сравнително по-ниско. Въпреки това, за седма поредна година, Global EMBA програмата на WU Executive Academy постига висок резултат (62-ро място), като се нарежда сред 100-те най-добрите EMBA програми в света.

В продължение на години класацията Financial Times EMBA е лидер сред най-добрите и прецизни класации за бизнес училища в света. Затова и 134-те EMBA програми от 32 страни, включени в списъка на най-важната международна MBA класация, несъмнено са каймакът на пазара на EMBA – сектор, който традиционно се характеризира с жестока конкуренция. Това означава, че едва съвсем малка част от всички МВА програми по света успяват да покрият строгите критерии за участие във FT ЕМВА.

За пореден път, Азия доминира във FT EMBA класацията. „Азиатските бизнес училища участват в поне седем от10 от най-добрите програми, което е наистина впечатляващо. Освен това, класирането показва ясно, че – в бъдеще – бизнес училищата от Азия ще играят главна роля, когато става въпрос за MBA обучение. Що се отнася до нашето собствено представяне, първоначално може би ще си помислите, че 62-ро място не е чудесно. Въпреки това, важното е да запазим чувство за мярка. Да си сред 100-те най-добрия света е, само по себе си, значително постижение”, казва проф. Бодо Шлегелмилх, декан на WU Executive Academy.

Класацията FT ЕМВА е базирана на сложна методика за оценяване, която се основава на около 20 добре преценени критерии, които поставят акцент върху заплатите и кариерното развитие на завършилите студенти, както и върху качеството на програмата. FT ЕМВА събира по-голямата част от своите данни директно от студентите (55%), като бизнес училищата предоставят основно количествени данни относно участниците в програмата, преподавателите, програмното съдържание и изследователските дейности (45%).

Именно този подход прави все по-трудна конкуренцията на бизнес училищата от Европа и ЦИЕ с тези от Азия: категориите „годишна заплата“ и „увеличение на заплатата след 3 години“ представляват около 40% от общата оценка за дадена програма, което определя крайната й позиция в класацията. Поради това не е изненадващо, че точно тези програми, които се представят силно в една от категориите или и в двете, са сред 25-те топ EMBA програми.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top