fbpx
Начало » България » Австралийски професор си направи трето ухо – ще го свързва с интернет

Австралийски професор си направи трето ухо – ще го свързва с интернет

  • netpro
  • 18 авг. 2015
  •  Коментарите са изключени за Австралийски професор си направи трето ухо – ще го свързва с интернет

Професор от Университета Къртин, в австралийския град Пърт създаде ухо с възможност за достъп до интернет. Необичайният орган е разположен на лявата ръка на Стелиос Аркадиу, известен още с псевдонима Стеларк, и ще позволи на хората по цял свят да слушат това, което чува и професорът.

Медицински екип е имплантирал под кожата на Стеларк биополимерен скелет с форма на ухо, който в продължение на шест месеца е обраснал с тъкан и кръвоносни съдове. Частично това е хирургическа конструкция и частично – израснали клетки, пояснява професорът

В бъдеще Стеларк планира да вгради в ухото микрофон, Wi-Fi и GPS модули, благодарение на които други хора ще могат в режим на реално време да проследяват преместването на човека с три уши, както и да чуват това, което той самият чува.

Това не е първият експеримент, който Стеларк прави със своето тяло. Сред многобройните му изобретения е 600-килограмов екзоскелет във вид на паяк, както и трета ръка, прикрепена към дясната ръка, която се контролира от мускулите на краката и корема.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top