fbpx
Начало » България » Абитуриентите го направиха, спасиха София от сух режим за вота

Абитуриентите го направиха, спасиха София от сух режим за вота

  • bobi
  • 22 май 2019
  •  Коментарите са изключени за Абитуриентите го направиха, спасиха София от сух режим за вота

В столичните заведения ще може да се пие в изборния ден и в деня за размисъл (25 и 26 май) заради съвпадението на вота с абитуриентските балове. Това става ясно от заповедта, издадена от Столичната община по повод вота в неделя.

Продажбата, сервирането и употребата на алкохол се забранява само в изборните помещения и непосредствено прилежащите до тях територии. Забраната важи за събота и неделя.

На останалите места в столицата, както и с оглед провеждането на абитуриентски балове, семейни и обредни ритуали като сватби, кръщенета и тъжни обреди, продажбата, сервирането и консумацията на алкохол е разрешена.

Подобно е положението и в много от останалите градове в страната. В Пловдив всички районни кметове са издали заповеди за пълна забрана на продажбата и консумацията на алкохол в неделя до 20 ч.

В изборния ден Столичната община осигурява транспорт за избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването. Това става с предварителна заявка на телефони: 02 904 1351 и 0800 20 720. Заявки могат да се правят от 7 до 20,30 ч, а в самия изборен ден – от 7 до 19,30 ч.

В столицата ще бъдат разкрити и десет подвижни избирателни секции за хората, които нямат възможност да стигнат до избирателните помещения.

След приключване на изборния ден секционните комисии ще носят книжата в залите “Арена Армеец” и “Универсиада”. В първата са 23 и 24 РИК, а във втората – 25 РИК.

Затова в неделя движението около двете зали ще е ограничено, напомнят от общината.

Заради съвпадението на евровота с абитуриентските балове в София няма да се забранява изцяло консумацията на алкохол в деня за размисъл и в самия изборен ден.

Източник: https://trafficnews.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top