Безплатен справочник за МБА обучение е вече в разпространение

Петото издание на гайда се разпространява в България, Румъния и Македония

Петият MBA справочник за обучение в чужбина и у нас – MBA Guide 2017-2018, излезе в разпространение. Тази година изданието представя информацията единствено на английски език. Издателите от „Маркет Тренд” ООД (www.market-trend.net) са подготвили няколко хиляден тираж, който да бъде безплатно разпространен в университети в България, Румъния и Македония, както и по време на различни форуми и събития.

Новост е  разширената секция за МВА програми. Това е справочникът с най-много интервюта и статии написани от външни автори и експерти. Благодарение на това, читателите ще разберат същността на МВА. Съкращението означава „Master of Business Administration“, но това не е обикновена магистратура. Водещи експерти от цял свят са написали специално за справочника своите съвети за финансиране на образованието, избор на програма и кариерна реализация.

„Целта на справочника не е да рекламира една или друга дестинация или специалност, а да представи възможно най-много обективна и безпристрастна информация. Всъщност, дори бих казал, че целта е да накараме хората да се замислят дали правят правилния избор и дали са готови да се впуснат в предизвикателства като следване в чужбина или МВА програми.“ – обяснява редакторът Йордан Карапенчев.

Изданието съдържа: 

  • полезна информация за естеството, спецификата и целите на магистърската образователна степен;
  • най-важните факти, относно приема в MBA програми в Европа, Северна Америка и Азия;
  • съвети към кандидатите от водещи експерти, консулатни и преподаватели в МВА програми
  • представяне на сертификатите GRE и GMAT, които обикновено се изискват от кандидатите за престижната степен;
  • информация за професионалните квалификации;
  • информация за възможните алтернативи на МВА обучението;
  • класация на водещите 50 университета предлагащи МВА програми в света

Справочникът може да бъде намерен безплатно в университетите и техните кариерни центрове, в офисите на студентските организации, по-големите книжарници, по време на специализирани прояви за образование, както и в офиса на издателите от Маркет Тренд на адрес София 1404, ул. Твърдишки проход, №27, офис 36.

По-долу може да разгледате справочника MBA Guide 2017-2018 и директно онлайн: 

MG_MBA_2017_18

 

Изданието в PDF можете да изтеглите оттук

Издател е „Маркет Тренд“ ЕООД.