fbpx
Начало » България » Повече от 61 хил. седмокласници се явиха на матура по математика

Повече от 61 хил. седмокласници се явиха на матура по математика

  • bobi
  • 19 юни 2019
  •  Коментарите са изключени за Повече от 61 хил. седмокласници се явиха на матура по математика

Днес се провежда националното външно оценяване по математика. Заради изпита е неучебен ден в цялата страна. Явяват се повече от 61 000 седмокласници, съобщава БНР.

Изпитът е с продължителност 150 минути и започна в 09,00 часа. Полага се в училищата, където са учили до момента. Учениците трябваше да носят черен химикал, документ за самоличност и служебна бележка с входящ номер. Всеки изпитен материал съдържа уникален баркод.

За първи път проверката на работите на учениците и кандидатстването за гимназии след това ще стават електронно. За матурата са осигурени 16 хиляди квестори и видеонаблюдение. Резултатите от изпита трябва да станат ясни до 27 юни, отбелязва още радиото.

Утвърден е и държавният план-прием след 7 клас. Учениците ще кандидатстват за 2500 паралелки. Над половината от тях са професионални.

В понеделник се проведе матурата след 7 клас по български език и литература. В петък предстои нов изпит – по чужд език. Той обаче се полага при предварително заявено желание от страна на седмокласниците.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top