fbpx
Начало » Магистър » „Water Engineering“ – eдна от по-интересните инженерни специалности в университетa по приложни науки Магдебург-Стендал

„Water Engineering“ – eдна от по-интересните инженерни специалности в университетa по приложни науки Магдебург-Стендал

  • myotova
  • 31 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за „Water Engineering“ – eдна от по-интересните инженерни специалности в университетa по приложни науки Магдебург-Стендал

Ако по време на бакалавъра си имал/а желание да следваш в чужбина, но не си го направил поради различни причини, но въпреки това продължаваш да се питаш какво ли е да учиш в чужбина, то тогава ти препоръчваме да направиш решителната крачка с магистърската си степен. Безпорно една от държавите с високо качество на обучение комбинирано с ниски университетски такси и добър стандарт на живот, е Германия. В Германия от 2014-та година насам са премахнати всички такси за обучение за чуждестранни студенти , независимо дали следват бакалавър или магистър. Поради тази причина решихме да Ви запознаем с магистърските програми на Университет по приложни науки Магдебург-Стендал, който умело комбинира всички по-горе изброени фактори.

Всички магистърски програми, които предлага университетът са надграждащи, което означава, че трябва да представите диплома за завършен бакалавър в същата сфера, за която кандидатствате. Също така повечето програми се изучават на немски език и за тази цел се изисква сертификат за владеене на езика, като биват приемани сертификатите Goethe- Zertifikat B2, DSD II, DSH I, TestDaF и TELC. За специалността „ Water Engineering“,която се преподава на английски език е нужен сертификат за английски на ниво B2 или по-високо.

Инженерни магистърски програми/специалности

Основният фокус на Университетът по приложни науки Магдебург-Стендал е върху инженерните науки и следователно предлага 9 магистъра в тази насока. Завършилите бакалавър в сферата на строителното инженерство или архитектурата могат да избират измежду следните магистърски специалности: строително инженерство, екологично инженерство ,енергийно-ефикасно строене и реконструкция или водно инженерство. В тези програми се изучават модули като мостна конструкция,стоманено строителство, геотехнология, хидравлика и екологично инженерство. Повечето от специалностите започват както зимния, така и летния семестър. (Крайният срок за кандидатстване за летния семестър е 15.02. ) Кандидат-студентите трябва да представят диплома за завършен бакалавър, като в повечето случаи е нужен среден бал от 2,5 по немската оценителна система, както и 210 кредитни точки по европейската система за трансфер и натрупване на кредити (ECTS). Възможен е и прием с 180 точки в единични случаи. Освен балът от бакалавърската степен се гледат и познанията по немски език, които трябва да бъдат доказани със сертификат за ниво B2.

Една от по-интересните инженерни специалности в този университет е така наречената „Water Engineering“. Тази инженерна специалност се преподава изцяло на английски език, като включва някои от следните модули: Hydrological Planinngs and Projects, Water Supply and Drainage Systems, Groundwater Engineering, Computational Fluid Dynamic и още много други задължителни и свободно избираеми модули. Програмата продължава три семестъра, което се равнява на година и половина, като зимният семестър се кара в чужбина в университет A Coruna, Испания, а третият семестър е предвиден за практическа подготовка под формата на стаж във фирма от бранша. За тази специалност ви е необходим един от следните сертификати по английски език на ниво B2, IELTS (5 точки); Cambridge exam, TOEIC – 541 точки, TOEFL iBT – 87 точки, UNIcert II или подобен на тези сертификати.

Други специалности

За тези от вас, които идват от сферата на дизайна, икономиката или журналистиката също има подходящи надграждащи магистратури. Университетът по приложни науки Магдебург-Стендал предлага и 7 специалности фокусирани върху хуманитарните и социалните науки.

Mагистърът по журналистика

Магистърската програма по журналистика се предлага с две специализации: Международни конфликти и социални въпроси и здравеопазване. Четирисеместриалната програма дава не само солидни теоретични познания за професионалната област на журналистиката и журналистически умения, но и основни познания в една от двете политико-социални области, които се избират преди началото на програмата. По този начин специалността съчетава задълбочената квалификация за журналистическа работа с придобиването на знания и аналитични умения в съответната социално значима област.

Управление на риска– магистър

В специалността управление на риска дава възможност на студентите със съответната бакалавърска степен по бизнес администрация (бизнес администрация, икономика или промишлено инженерство) да продължат обучението си. По време на специалността се изучават основополагащи механизми и стратегии за организиране на финансовите ресурси, както и за намаляването на рискът при инвестиции в една корпорация. На фокус са модерни методи за анализ, които включват програмистки способности и използването на изкуствен интелект. Обучението от общо три семестъра включва екскурзия в чужбина във връзка с осъществаването на проект по актуална тема от сферата на рисковият мениджмънт. От желаещитете да запишат тази специалност се изисква завършен бакалавър в сферата на икономиката със среден успех не по-нисък от 2,5 по немската система и 210 ECTS. Магистърът се преподава предимно на немски език, за което е нужен и сертификат за C1 ниво.

Цялата иинформация относно магистърските програми на Университет по приложни науки Магдебург-Стендал, както и всички крайни срокове, можете да отркиете под този линк:

https://www.university-in-germany.com/studiengaenge-master/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top