fbpx
Начало » Новини » Българският бизнес среща младите ни сънародници в Берлин на 21 април

Българският бизнес среща младите ни сънародници в Берлин на 21 април

  • Lyubina Panayotova
  • 17 апр. 2018
  •  Коментарите са изключени за Българският бизнес среща младите ни сънародници в Берлин на 21 април

“Български кариерен форум” ще гостува в Берлин на 21-и април, събота, за да запознае родния бизнес с българите в Германия. Петото издание на Форума във федералната република по традиция има за цел да представи възможностите за кариерно развитие в България.

 

Германската столица Берлин приема за първи път ежегодното кариерно изложение на „Български кариерен форум„, което ще се състои на 21-и април, събота. Мястото на събитието ще бъде зала FORUM Factory, чиито врати ще отворят за посетители точно в 10 часа.

Над 30 компании, опериращи в България, са заявили своето участие на изложението, за да се запознаят с млади български специалисти, учащи и работещи в Западна Европа. Сред изложителите са водещи фирми от сферата на компютърните технологии, инженерните науки, банковия и финансов сектор, консултантските услуги, производството, потребителските стоки и човешките ресурси.

Изложението се провежда за четвърти път в Германия, като предишните издания се състояха в европейския финансов център Франкфурт. След три успешни кампании обаче форумът се премести към столицата, ангажирайки със своята организация нови десетки млади български студенти.

“Преместването на форума в Берлин беше важна стъпка за нас, за да можем да достигнем до възможно най-много българи в Германия, след като вече три години бяхме активни във Франкфурт и региона. Направихме крачката към столицата и заради засиления интерес на българите в града и околностите. Това е първото българско кариерно изложение с такива мащаби в Берлин и се радваме на голям интерес от фирмите и очакваме много посетители.” – разказва оперативният координатор в Берлин Елена Карагяурова.

Организацията на предстоящото издание на форума стартира през есента на 2017 година, когато екип от над 40 активни млади българи започна процеса по подбор на фирми изложители, набиране на партньори и популяризиране на събитието в общественото пространство.

Няколко месеца по-късно, на 10-и март в Лондон се проведе първото кариерно изложение за тази година. 22 родни компании гостуваха в британската столица и се срещнаха с близо 200 млади сънародници, които живеят, учат и работят  на Острова. Сред посетителите се наблюдаваха както профили със солиден професионален стаж в Западна Европа, така и студенти в начален етап на развитие. Анкета, проведена сред гостите на форума, показа, че в сравнение с минали години, сред младите българи се наблюдава тенденцията да са все по-склонни да продължат свoето развитие в родината.

През следващата седмица предстои изданието на форума в Берлин, като се очаква новата локация да предизвика още по-сериозен интерес сред българските общности в Германия. По настоящи данни над 100 000 са регистрираните българи в Берлин и прилежащата ѝ провинция Бранденбург, като близо 8 000 от тях са учащи в едни от най-елитните висши учебни заведения във Федералната република. Германската столица привлича най-многочислената българска диаспора в страната не само заради разнообразния културен живот и богатото историческо наследство, а и заради статута си на световен център с изключителни възможности за професионално развитие и реализация. Поради тази причина в многобройната българска общност там има  специалисти от всички професионални сфери, представяни от фирмите изложители.

Една от характерните особености на Форума е, че той не се изчерпва единствено с индивидуалните консултации в деня на събитието, а продължава цяла година и е достъпен от всяка точка на Европа посредством онлайн платформата на „Български кариерен форум“. На разположение са десетки обяви за отворени позиции и стажантски програми, за които може да се кандидатства директно чрез прилагане на CV.

Актуална информация относно форума, компаниите, с които можете да срещнете и съпътстващата програма може да бъде открита както на сайта на „Български кариерен форум.

За регистрация като посетител на форума – тук.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top