fbpx
Начало » Магистър » Кандидатстване магистър » ТОП 5 причини да учите магистратура в POLITECNICO DI MILANO

ТОП 5 причини да учите магистратура в POLITECNICO DI MILANO

  • Lyubina Panayotova
  • 10 окт. 2019
  •  Коментарите са изключени за ТОП 5 причини да учите магистратура в POLITECNICO DI MILANO

Планирате ли да се преместите в чужбина, за да завършите образованието си? Интересувате ли се от магистратура в специалностите Архитектура, Дизайн или Инженерни науки? Politecnico di Milano може да бъде идеалният избор за вас. Ето пет причини, поради които ви каним да станете студент „Polimi” през следващата учебна година.

 

  1. Ние ви предлагаме висококачествено обучение

 

Politecnico di Milano предлага богат избор от двугодишни магистърски програми по инженерни науки, архитектура и дизайн, преподавани на английски език. Някои от тях, като Food Engineering и Geoinformatics Engineering , са уникални специалности за Италия.

Нашите магистърски степени са признати по целия свят и ви дават възможност да влезете на пазара на труда или да продължите обучението си в докторска степен.

Освен това, високата ни позиция в световната ранглиста за QS World University Rankings е гаранция за успех по отношение на работоспособността. Нашите дипломирани студенти намират работа лесно в своята област на специализация, понякога дори преди да завършат обучението си.

 

  1. Международна атмосфера

Politecnico di Milano става все по-международно ориентирана академична институция през годините. Ще имате състуденти от цял свят: САЩ, Китай, Индия, Колумбия, Иран … само назоваваме няколко държави, от които идват нашите студенти!

В същото време Милано също е космополитен град, създавайки приветлива среда за международни студенти.

Ученето в чужбина има безброй ползи за вашето бъдеще: ще ви помогне да станете по-гъвкави и отворени за света освен че ще повиши вашите езикови умения.

Живеейки в Италия, ще имате възможност да станете свидетели и преживеете един напълно нов начин на живот. Ще се запознаете с италианската култура и история, ще се запознаете с италианските социални традиции и обичаи и – не на последно място – ще се насладите на невероятната кухня на страната ни.

 

  1. Милано е град с голямо архитектурно наследство и модерните иновации

През последните няколко години градският пейзаж на Милано, вече известен с историческите си забележителности, беше обогатен с нови, модерни небостъргачи, като Unicredit Tower или жилищните кули на Bosco Verticale, и двете разположени в бизнес квартала Порта Нуова.

Градът реализира с проекти за възстановяване и подобряване на околната и градската среда, като тяхната основна цел е устойчивото развитие.

Милано е идеалното място за архитектите да се вдъхновят, тъй като класната стая се простира извън стените на университета, а самият град се превръща в среда за обучение.

 

  1. Модна столица на Италия

Амбициозните дизайнери също няма да останат разочаровани от Милано. Седмицата на модата и дизайна се провежда всяка година през пролетта. Най-новите тенденции и иновации в тази област са показани в презентации, изложби и събития, които оживяват целия град.

Най-високо класираното училище за дизайн – Politecnico di Milano се вписва перфектно в тази жизнена, творческа атмосфера. Гордеем се, че предлагаме висококачествени учебни и добре оборудвани лаборатории, където студентите могат да разработят свои собствени идеи и да ги реализират на практика.

 

  1. Нашите услуги за международните студенти

Преместването в друга държава може да бъде предизвикателство и дори страшно премеждие. В Politecnico di Milano разбираме това много добре и сме обмислили редица начини да направим прехода възможно най-гладък.

Дори преди да дойдете в Милано, можете да поискате да имате „Buddy“. Това е студент на Politecnico di Milano, който ще ви бъде гид, преди да дойдете в Милано и в първия период след пристигането ви.

В началото на всеки семестър международните студенти могат да присъстват на Welcome Week, за да получат полезна информация за живота и обучението в Италия и да се срещнат с нови приятели.

Дори ако университетът ни е основно англоезична среда, ние предлагаме възможността да научите италиански език на много достъпна цена, за да ви помогнем да се потопите в италианската култура, да създадете нови приятели и да се насладите напълно на ежедневието си в Италия.

Ние ще ви съдействаме през целия процес на приемане, от кандидатстване до записване. Ние ще бъдем в постоянна комуникация с вас, така че да можете да продължите лесно на вашия #roadtopolimi.

Следването в Politecnico di Milano е не само образователно преживяване, но и цялостно житейско преживяване, което ще запомните до края на живота си. Помислете за бъдещето си и кандидатствайте!

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top