fbpx
Начало » Магистър » Кандидатстване магистър » Стиляна Желева: Моята диплома ми помогна да натрупам няколко години опит в областта на изследване на капитала в Лондон

Стиляна Желева: Моята диплома ми помогна да натрупам няколко години опит в областта на изследване на капитала в Лондон

  • Lyubina Panayotova
  • 08 сеп. 2019
  •  Коментарите са изключени за Стиляна Желева: Моята диплома ми помогна да натрупам няколко години опит в областта на изследване на капитала в Лондон

 

Стиляна Желева e 26 години, избира Франция и EDHEC Business School, за да следва магистърска степен по MSc in Financial Markets. В момента тя живее и работи в Лондон. Студентската ни разказа за целия си образователен опит.

 

Какво беше твоето образование преди влизането ти в EDHEC?

Преди записването ми в EDHEC, придобих бакалавърска степен по Финанси и счетоводство в Испания от Carlos III de Madrid University.

 

Как стигна до решението да учиш в чужбина?

Взех решение да уча в чужбина още по време на обучението ми в гимназията. Мисля, че обучението извън страната прави нас студентите по-независими и ни помага да се чувстваме комфортно в международна среда. В същото време следването в чужда страна се възприема добре от работодателите, тъй като показва личното желание и решимост да успееш, излизайки от своята зона на комфорт.

 

Как избра страната, университета и специалността?

По времето, което завършвах бакалавърската си степен, обмислях къде да продължа магистратурата си. Избрах EDHEC, защото магистърската специалност Финансови пазар по MSc in Financial Markets и е много престижна като заема лидерска позиция в класацията на Financial Times’ за обучението по Финанси. Избрах тази магистратура, тъй като исках да науча повече за финансовите пазари, докато бакалавърската ми програма беше изцяло с корпоративна насоченост.

 

Разкажи ни повече за програмата, която избра в EDHEC?

Избрах магистратура по финансови пазари, тъй като е престижна специалност и е доре позната навсякъде по света. Това е една доста трудна и изискваща специалност, която е обвързана и с много самостоятелна работа при подготовката. Всеки, който би искал да учи магистратура по финансови пазари, трябва да се опита да придобие най-малко някакви базови знания по програмиране, тъй като това се изисква често по време на учебната година.

 

Кои са ключовите неща, които научи от тази програмата?

Международната среда, многото възможности за екипна работа, добрите преподаватели и помощта от кариерния център на университета. Кариерният център е една страхотна възможност, която EDHEC предоставя. Центърът организира няколко кариерни изложения, на които студентите могат да се срещнат с потенциални работодатели. Също така той организира и обучителни дни, по време на които се упражняват примерни интервюта и различни методи за оценка, които често се използват от работодателите.

 

Как дипломата ти помогна в твоя професионален път?

Моята диплома ми помогна са придобия няколко години опит в изследването на капитала в Лондон. Мисля, че това беше оценено и моите работодатели бяха впечатлени от моята академична подготовка.

 

Какъв съвет би дала на тези, които са решили да учат в чужбина?

Бих казала, че най-добрата стратегия е първо да изберат направлението, в което искат да учат. След това да проверят кои държави дават възможност за много добро образование и да подберат добре разпознаваема специалност в държава, в която смятат, че биха се чувствали добре и където биха имали перспектива за развитие. В същото време бих казала, че въпреки че много държави предлагат специалности с обучение на английски език, винаги е по-добре да знаят местния език поне на едно начално ниво.

 

Ако се интересувате от кандидатстване в магистърските специалности  Master in Management или Master of Science в EDHEC, моля да се свържете с мениджър за международен прием – Лиляна Стоилова:

+33(0) 493 183 490

International.admissions@edhec.edu

 

Регистрирайте се за среща с мениджър международен прием на EDHEC Business School – Лиляна Стоилова на следните събития в София:

Campus France Study & Careers Fair Sofia

Дати:  20-ти и 21-ви октомври 2019

Адрес: София, площад Славейков 3, Френски Институт в България

Access Masters Tour in Sofia

Дата:  24-ти ноември 2019

Адрес: София, площад Народно събрание, хотел Интерконтинентал

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top