fbpx
Начало » Магистър » Кандидатстване магистър » Учи в университет от най-висок ранг: Изборът, който прави разликата

Учи в университет от най-висок ранг: Изборът, който прави разликата

  • Lyubina Panayotova
  • 05 мар. 2019
  •  Коментарите са изключени за Учи в университет от най-висок ранг: Изборът, който прави разликата

Politecnico di Milano е сред най-добрите 20 университета в света

 

Студентите, които се чудят кой университет да изберат, могат да намерят полезен източник на информация, като разгледат новоиздадената класация на QS World University Rankings by Subject 2019.

Това е една от най-цитираните и надеждни класации от международните университети в цял свят, която оценява повече от 1200 институции и мнението на хиляди служители и изследователи.

 

Politecnico di Milano е сред най-добрите 20 университета в света за специалностите архитектура, дизайн и инженерни науки

 

Създаден през 1863 г. в Милано, регион Ломбарди в Северна Италия, в сърцето на най-продуктивен регион, Politecnico di Milano е класиран на 16-о място в света в областна на инженерните науки и технологии, като се изкачва с едно място нагоре в класацията в сравнение с предходната година. Да не пропускаме факта, че университетът е отличен избор също така и за специалностите архитектура (11-о място) и дизайн (6-о място).

 

Забележителните резултати на италианския университет в класацията на QS могат да бъдат допълнително видени и анализирани в детайли. За специалност Строителство, Машинно инженерство и Авиация, той се намира на 7-о място в света.

 

Що се отнася до заетостта на дипломираните студенти, Politecnico се нарежда на 36-о място сред всички университети, което доказва, че обучението тук е добре възвръщаема инвестиция в краткосрочен и дългосрочен план.

 

Отличните резултати в международните класации са в резултат от дългогодишния ангажимент на университета, който успява да привлече талантливи студенти, изследователи и квалифицирани професори от цял свят. Politecnico все по-често преодолява пропастта с най-забележителните международни институции.Така че Politecnico di Milano все повече проправя своеобразен мост сред най-изявените международни институции.

 

Ако да имате предпочитания към Италия, град Милано и по-специално Politecnico, означава да изберете висококачествена институция в приятна за живеене страна, с атрактивна културна оферта и важно архитектурно наследство, с мек климат и вкусна храна, голямо разнообразие в градска среда и сгради, съчетаващи историята с модерността. Това разнообразие предлага възможност за подхранване на мултидисциплинарни умения и за създаване на всеобхватен културен опит, на по-достъпни цени в сравнение с други високопоставени университети, базирани в други страни.

 

Международна атмосфера е отличителна за Politecnico di Milano.  Oт друга страна, тя е дълбоко вкоренена в италианската територия, с плодотворни връзки с бизнеса и изследователския свят. Репутацията на университета на пазара на труда е толкова висока, защото работодателите знаят, че могат да разчитат на тази институция да наемат висококвалифицирани професионалисти. Това е атрактивна възможност и за талантливите студенти от България.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top