fbpx
Начало » Любопитно » Бъдещето на ефективното образование определено е микрообучението!

Бъдещето на ефективното образование определено е микрообучението!

  • myotova
  • 31 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за Бъдещето на ефективното образование определено е микрообучението!
EDU Effective

Алтернативата

Чешката стартираща компания EDU Effective Business School реши да прави нещата по различен начин. Тъй като в днешно време ученето през целия живот е необходимост, за да сте в крак с тенденциите или да придвижите кариерата си напред, те предлагат образователна платформа, достъпна за всеки. Формата на онлайн микрообучение във всичките им програми гарантира гъвкавост, позволявайки и на заети хора да управляват обучението си. Продължете да четете, за да разберете повече за това какво означава това и защо микрообучението е бъдещето.

15 минути на ден

Всички EDU Effective магистърски програми MBA, MPA, MSc., LL.M. и докторски програми DBA, Ed.D., LL.D. и Ph.D. изискват само 15 минути на ден, което е подходящо за хора, които са заети през деня и се нуждаят от гъвкаво и ефективно решение. Всички учебни материали са разделени на кратки ежедневни блокове, които правят уроците лесно запомнящи се. Четвърт час може да звучи като кратко време за учене, но структурата на програмите е изградена според резултатите от изследвания и пилотни тестове за ефективност, които показват, че този подход към обучението е полезен.

Нарастваща популярност

EDU Effective вече има повече от 1600 студенти от 62 страни за 2 години от създаването си. Един от завършилите, Ян Страшек, споделя:

 „Тази MBA програма не е за теория, а за практически опит на експерти в областта. Проучването ми помогна да използвам настоящия опит и знания и да ги приложа в реалната среда на бизнеса. Използваме примери от реалния свят и примери за американски професионалисти в съвременния маркетинг. Предимството на тази учебна програма е независимостта от времето и възможността да се върнете към обучението, когато имате време за това.“

Благодарение на положителните отзиви, които EDU Effective получава всеки ден от своите студенти, те вярват, че са на прав път.

Учете се от най-добрите

За да направи знанията, придобити в лекциите, приложими в реалния живот, EDU Effective избира най-доброто съдържание, създадено от мениджъри от водещи индустрии като Amazon, Uber, Microsoft или Airbnb, както и от успешни основатели на стартиращи фирми.

 „Нашите студенти са предимно хора, работещи в областта и затова няма смисъл да ги преподаваме на теория. Имаме нужда от нашата учебна програма, която да отразява това и да предлага нови знания, свързани с практиката“

споделя Павел Маковски, основател и председател на Съвета на настоятелите на EDU Effective.

От управление до бизнес анализи

EDU Effective в момента предлага 19 магистърски и 10 докторски програми, но някои от тях бяха пуснати в началото на 2022 г. и бизнес училището непрекъснато работи по още повече нови специализации. Най-популярната програма е MBA in Executive management. Търсенето е голямо и в случай на програми, които са специализирани в маркетинг или управление на проекти.

Обхватът на областите, които предлагат е много по-широк. Студентите могат да изучават човешки ресурси, бизнес право, публична администрация, коучинг и наставничество, предприемачество, недвижими имоти или могат да се специализират в области като бизнес разузнаване или бизнес анализ.

Високи амбиции

През изминалата година EDU Effective целеше оборот от €600 000, но интересът към обучението им надхвърли очакванията и те успяха да постигнат тази цел още през октомври. Важен аспект от техния успех е и експанзията им на световния пазар. През изминалата година те се разшириха в САЩ и планират да отидат още по-далеч в бъдеще.

Една от основните им стратегии е поддържането на ниски цени за студентите.

„Проучването трябва да бъде не само ефективно, но и достъпно. За обикновено 10-месечни магистърски програми студентите плащат по-малко от €600, което е много по-малко от офертите на други образователни институции. С тази настройка можем да каним повече студенти да учат, което също рефлектира върху нашите бизнес резултати“

потвърждава Павел Маковски.

Относно EDU Effective

EDU Effective е организация с нестопанска цел, основана в Чешката република, която си сътрудничи с партньори и доброволци от цял свят. EDU Effective има за цел да направи образованието достъпно за всички студенти, независимо от тяхната националност, финансово състояние и времеви капацитет.

Програмите идват от идеята, че образованието не трябва да бъде достъпно само за елитите, а за всеки, който желае и има предпоставки да учи.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top