fbpx
Начало » Интервю » Ани Халваджиян: Ако се гордееш с това, което работиш, ти определено си щастлив човек.

Ани Халваджиян: Ако се гордееш с това, което работиш, ти определено си щастлив човек.

  • bobi
  • 02 мар. 2018
  •  Коментарите са изключени за Ани Халваджиян: Ако се гордееш с това, което работиш, ти определено си щастлив човек.

Ти си един от най-добрите PR-и в България. Как се постига това?

Благодаря, няма да скромнича.  Не подхожда на eдин PR да е прекалено скромен 😉

Така че.. да почнем с това, че съм в тази професия от 20 години. Всъщност вероятно съм един от първите хора у нас, които започнаха професионално да се занимават с PR. Интересното е, че най-напред го работих и после вече реших, че това е, което искам да уча. Така нямах съмнение дали съм на правилния път. Оттам насетне, както и във всичко останало, за да изградиш име на професионалист, трябва да спечелиш доверието на хората, с които работиш.  И да го запазиш. И медии, и клиенти знаят, че винаги съм насреща. Че доверието, което ми имат никога не е било подлагано застрашавано.

Какви качества трябва да има един PR?

Много обща култура. Дар слово.  Грамотност!!! Търпение. Изобретателност. Коректност и лоялност, едновременно към клиенти и медии/публики. Чар.  Това е само началото на списъка, но ако ви липсват някои от тези качества, по-добре помислете за друго поприще за изява.

Има ли кампания, с която се гордееш много?

Понеже винаги гледам, да съм тук и сега, ще спомена последния ми ангажимент към събитие на УНИЦЕФ, което реализирахме с Нова ТВ и чийто PR съм.  Иначе постоянния ми ангажимент към Господари на ефира и формати като Великолепната шесторка, Като 2 капки вода и др. също са източник на удовлетворение и гордост. Знаете онази мъдрост „Ако харесваш работата си, няма да работиш и един ден“. Аз съм си добавила към това и следното – Ако се гордееш с това, което работиш, ти определено си щастлив човек.

Как минава деня на един PR?

Може би най-хубавото /поне за мен/ че нямам еднакви дни.  В голяма степен това се дължи на конкретната сфера, в която работя. Напоследък редувам офис, ТВ студиа със снимачни площадки, на които снимаме новия си сериал. В общуването с хора също имам голямо разнообразие – актьори, музиканти, режисьори, журналисти.  Същото важи и за темите за прес-релийзи или интервюта. Случва се в рамките на час да „прескоча“ от дечицата от Бон-Бон до участниците в конкурс Мистър Фитнес, а между тях –  интервю на Рачков и промоция на новия албум на Веси Бонева. Това е съвсем буквален пример от онзи ден.

Какви са клиентите в България – иновативни ли са или се работи трудно с тях?

Имайки късмета моето поле на действие да е шоубизнеса, няма как да се оплача от консерватизъм или липса на желание за иновации, провокации и т.н. Хората  на изкуството са по-широко скроени, по-атрактивни във всеки един смисъл, по-лесни за общуване и работа. И същевременно тук си има др. особености. ПР-ът много често е приятел и психолог, естеството на работата ни е такава.

Защо да се довери човек на PR? Не може ли да свърши сам нещата?

По  същата причина, поради която не се подстригваме или оперираме например сами. Ако искаш нещо д а се свърши добре – се обръщаш съм специалист. Има и лица в нашия бранш, артисти, водещи и т.н. , които са сами са ПР-и. Гарантирам ви, личи си 🙂

 В България много младежи се насочват към тази специалност. Има ли работа в България за толкова много PR-и?

Очевидно да. И аз се изумявам. Явно понятията имидж, репутация  и т.н. са все по-важни дори и у нас. Но логично като  следствие от това голямо търсене, има и много самозванци и шарлатани, които не допринасят за имиджа на професията.

Защо ми се струва, като че ли жените PR-и са много повече от мъжете?

Защото е факт. Така е и при журналистите, мисля.  Но все повече са мъжете, които се осмеляват да изберат тази професия.

Какво трябва да знаят младежите преди да запишат тази специалност?

Работата на ПР-а е отговорна, често уморителна, пътят е страшен и не чак толкова славен. Важно – ако възнамерявате да сте истински ПР, забравете за идеята за уикенд, като време, в което никой не ви занимава с работа. Няма уикенди, няма аплаузи, няма рози и фанфари. Единствено удовлетворението от добре свършената работа ще е вашата награда. Не че това е малко, напротив предостатъчно е за всеки професионалист.

Коя е най-важната характеристика на PR-а?

Мултифункционалност /ум, който да може да работи на много писти едновременно/ и готовност да си на разположение 24/7!

Интервю на Борислав Борисов – Bobby

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top