fbpx
Начало » България » Стипендии за български студенти в Германия

Стипендии за български студенти в Германия

  • netpro
  • 12 сеп. 2015
  •  Коментарите са изключени за Стипендии за български студенти в Германия
germany - large

Еднократна стипендия в размер от 500 евро ще бъде отпусната на двама български студенти, които учат във висше учебно заведение в Германия. Това съобщи екипът на сайта Faq4uni и организацията на българските студенти в Берлин и Бранденбург. Двете организации играят ролята на посредници между млади български студенти, които се нуждаят от финансова помощ и менторство, и вече завършили българи, живеещи в Германия, които осигуряват финансирането на стипендията. 

Условието за кандидатстване е младежите да бъдат първа година бакалавърска или магистърска степен в Германия. В това число влизат и току-що приети студенти, на които им предстои да започнат следването си през есента на 2015 г. Кандидатите трябва да имат доказани академични успехи и социална активност.   

Необходимите документи за участие са:

– автобиография до 2 стр. на български, немски или английски език;

– мотивационно писмо до 1 стр. на български, немски или ангийски език;

– сканирана диплома за завършено средно образование;

– извадка от оценките, ако кандидатът вече е студент;

– копие на документ, който доказва, че кандидатстващият е приет в университет в Германия;

– доказателство за доходите на родителите.

Желаещите да кандидатстват трябва да изпратят документите до 30 септември 2015 г. на имейл адрес: faq4uni.stipendiya@gmail.com. Кандидатите, допуснати до втори кръг, ще се явят на интервю в Берлин през октомври, след което ще бъдат избрани двамата стипендианти. Организаторите съобщават, че няма да покриват разноските по път и престой на поканените на интервю в Берлин.   

Източник: karieri.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top