fbpx
Начало » Събития » Софийски фестивал на науката 2019

Софийски фестивал на науката 2019

Map Unavailable

Дата/час
Date(s) - 09/05/2019 - 12/05/2019
All Day

Категория


Знаете ли какви тайни крият черните дупки?
Може ли изкуственият интелект да има предразсъдъци?
От морското дъно до първия град на Луната, странни земетресения, виртуална реалност, еволюция на езика, психология на пристрастяването, животът преди и след Земята…

Всичко това ви очаква на деветия Софийски фестивал на науката, който ще се проведе от 9 до 12 май 2019 г. в София Тех Парк.

Тази година ще търсим отговори на повече въпроси и ще изследваме дори повече идеи от преди. Фестивалната програма ще акцентира върху личности и събития, чиито годишнини отбелязваме през 2019 г. и които силно са повлияли развитието на науката – от Леонардо да Винчи и първата околосветска експедиция на Магелан и Елкано през кацането на Луната до създаването на Периодичната система на химичните елементи, БАН и Международния астрономически съюз.

Изложби ще напомнят за богатството на света – от дълбините на морските води до безкрая на Космоса, от редките химични елементи до науката, която ангажира посредством изкуство. Новост е зоната „Направи си сам“, където деца и подрастващи ще работят с технологии, ще създават и изследват. С повече събития с вход свободен, всеки ще има възможност да научи нещо ново или да си припомни забравено старо.

Вземете своя пропуск или билет: на следния линк.
Вижте цялата програмата тук: на следния линк.

Посетете #SofiaSciFest и изживейте науката в действие!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top