fbpx
Начало » Бакалавър » Virtual Study in Italy 2020 – вашият път към висшето образование в Италия!

Virtual Study in Italy 2020 – вашият път към висшето образование в Италия!

  • j.yaneva
  • 24 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за Virtual Study in Italy 2020 – вашият път към висшето образование в Италия!
Virtual Study in Italy 2020

Италия – държава, асоциирана с класическите и модерните изкуства, привличаща хората с историята и културата си и оставаща завинаги в сърцата им. Неслучайно е мечтаната дестинация за следване на много студенти – всеки, който отиде там, се връща душвено по-богат и придобива ценни знания за бъдещата си кариера. Изложението Virtual Study in Italy 2020 цели да запознае повече българи с обучението в Италия и по този начин да направи това животопроменящо изживяване по-достъпно за тях!

Не е изненада, че държавата е положила основите на европейското висше образование – най-старият университет на континента, Болонският, основан през 1088 г., се намира именно там. Италианските учебни заведения се отличават с дългогодишните си академични традиции, но в същото време са едни от първенците в света по адаптация към съвременните промени.

Затова без значение дали човек иска да се занимава с бизнес администрация или с история на изкуството, Италия е перфектната дестинация за целта. В последните години предлага освен курсове на италиански и такива на английски език, а това прави образованието там все по-популярно сред международните студенти.

Таксите също са привлекателни, особено след Брекзит – варират от 900 до 3900 евро на година. Вместо да са фиксирани, те се определят от доходите на семейството на кандидата и затова всеки може да си позволи образованието в Италия. Българите често плащат минимални или даже никакви такси.

Ако се интересувате от различните хора, храни и култури, ако искате да опознаете градове, които изглеждат като произведения на изкуството, ако обичате да сте заобиколени от история, където и да отидете… тогава Италия е именно за вас. А има ли по-добър начин да изживеете една държва от избора да следвате в нея?

Специлизираният форум за обучение в Италия Virtual Study in Italy 2020 е направен за хора като вас. Агенцията за образование в чужбина „Скай лайнс“ и Италианската търговска камара в България обединяват усилия, за да получите вие най-важната информация за кандидатстването в държавата. На 10. и 11. октомври представители на избрани университети ще са на ваше разположение, за да отговорят на всичките ви въпроси относно италианското висше образование.

Списъкът с участници включва едни от най-добрите държавни и частни университети и академии в Италия, сред които:

Politecnico di Milano – най-голямото и престижното учебно заведение за инженери, архитекти и индустриални дизайнери в Италия;

Universita Cattolica del Sacro Cuore – най-големият частен университет в Европа и един от най-престижните за обучение по икономика, бизнес науки и международни отношения в Италия.

Университетът на Венеция – Ca’Foscari, известен като първото бизнес училище в Италия и второто в Европа;

University of Padova – най-старият университет след Болонския, основан през далечната 1222 г.

IULM University, Milano – единственият италиански университет, специализиран в областта на комуникациите и чуждите езици.

Световноизвестните академии за мода, дизайн и визуални комуникации – Istituto Europeo di Design и Nuova Academia di Belle Arti (NABA);

Iuav University of Venice –  едно от водещите учебни заведения за изкуство и архитектура в Италия с фокус върху сферите на дизайна, градското планиране, модата и театъра;

Американският частен университет John Cabot в Рим;

LUISS Guido Carli University – независим университет в Рим, който работи в тясно сътрудничество с Италианската индустриална общност (Confindustria) и редица европейски институции, за да гарантира успешна реализация на завършилите студенти;

Езиковият център LinguaViva, който предлага езиково обучение по италиански език и подготвителни курсове за кандидатстване в италианските университети.

Програмата включва индивидуални презентации на учебните заведения, които ще запознаят публиката с:

– италианската образователна система;

– специалностите на английски и италиански език;

– условията за прием и подготовката за кандидатстване;

– възможностите за стипендии и финансиране на обучението;

– условията на обучение и студентския живот в Италия;

А най-добрата част? Събитието е напълно безплатно. За да се включите, единствено трябва да се регистрирате предварително ТУК. А със записването си автоматично получавате шанса да спечелите:

– самолетен билет до Рим;

– стипендия за обучение в Италия, предоставена от Италианската търговска камара.

Какво чакайте? Вземете бъдещето си в ръце, като се запишете за събитието още сега!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top