fbpx
Начало » Бакалавър » Над 70 образователни институции на изложение „Световно образование“ този уикенд

Над 70 образователни институции на изложение „Световно образование“ този уикенд

  • Lyubina Panayotova
  • 02 окт. 2019
  •  Коментарите са изключени за Над 70 образователни институции на изложение „Световно образование“ този уикенд

Над 70 образователни институции от цял свят с нови програми, модерни специалности и възможности за финансиране на изложение „Световно образование“ този уикенд в НДК

 

Представители на над 70 образователни институции от цял свят ще представят нови  възможности за обучение в чужбина по време на най-голямото международно изложение „Световно образование“, организирано от консултантска агенция „Интеграл“. Форумът ще се проведе на 5 и 6 октомври от 10 до 17 часа в зала 3 на НДК. Той е единственият по рода си у нас, който събира на едно място университети, елитни средни училища, езикови центрове, български и западни консултанти за срещи с кандидатите да учат в чужбина.

Кандидатстване в британски университети с гарантирано финансиране

за целия период на обучение от академичната 2020-2021 г. е сред акцентите на „Световно образование“ тази година. След решението на британското правителство да запази условията за кандидатстване на Острова за студенти от ЕС се отчита бум на ранните кандидатури за британските университети. Това е причината в „Световно образование“ участие да вземат над 30 елитни британски университета, които ще представят традиционни и модерни програми за обучение.

Бъдещите абитуриенти, випуск 2020 г., ще имат уникален шанс да се възползват от това решение и да заявят първоначални намерения за обучение на Острова след безплатна консултация с професионални консултанти. Срокът за кандидатстване тук изтича на 15 януари 2020 г., поради което „Световно образование“ ще даде възможност за финална ориентация и избор на бъдещите кандидати.

От изложението може да се възползват и закъснелите кандидати, които искат да премерят сили за водещите световни университети от Оксфорд и Кеймбридж, за които сроковете изтичат на 15 октомври. За целта ще работи специализиран британски приемен център, в който консултантите ще дават ценни указания за успешни кандидатури предвид кратките срокове.

Засилено присъствие на холандски университети

Традиционно за „Световно образование“ ще даде възможност на кандидатите за страната на лалетата за лични срещи с над 10 елитни учебни заведения от Холандия и възможности за ранно кандидатстване на специализирания образователен център. Набираща сили като втора европейска образователна сила, Холандия и тази година предоставя възможност на българските първокурсници обучение с 50% намаление на таксата за обучение за първата година в размер на 1040 евро, вместо 2080 евро. Страната въведе и пълно финансиране на таксата за обучение, както и редица социални стипендии за чужденци.  Холандия се превръща в новата топ дестинация за българи, а нашите студенти се нареждат на 7-мо място сред чуждестранните националности тук с 2588 студенти към края на 2018 г.

Специализиран консултантски център за франкофони

Изложението ще предоставя актуална информация и за очаквани промени при кандидатстване за Франция и Белгия. Сред участниците е и белгийският Thomas More University of Applied Sciences с програми на английски език в сферата на бизнеса, ИТ специалности, туризъм, медии и комуникации, с примамливата годишна такса за студенти от ЕС от 900 евро на година.

 

Образователни институции от Австрия, Германия, САЩ, Испания и Италия

ще представят новите си програми, а посетителите на изложението ще получат информация как могат да се информират за големия брой университети и нови специалности в двете държави преди да направят своя избор.

Изложението ще представи актуална информация и за задокеански дестинации, като САЩ и Канада, а фондация Fulbright ще предложи стипендии за 11-класници до 5000 долара и пълни стипендии за магистърски и докторски програми в двете дестинации.

Специализиран център ще информира за обучението в
Испания и Италия, за които има заявен предварителен интерес от страна на посетителите.

Посетителите ще получат и отстъпки от 20% за специализираните консултантски продукти за ранна професионална ориентация като IELTS курс, теста за избор на специалност MyUniChoices (бивш Сентигрейт) и хитовия курс „Кариерен навигатор“.

Нови краткосрочни програми за обучение в елитни средни училища

е акцентът на „Световно образование“ за учениците на възраст между 11 и 13 години.

За първи път посетителите ще получат информация кои британски училище ще предоставят възможност за учебна година, срок или месец за чуждестранни ученици. Програмите са най- удачни за възрастта  11-13 години (5 или 6 клас), когато отсъствието от българското училище няма да се отрази върху изпити/матури. Новите програми са предназначени за адаптиране към западната образователна система. Целта е да се повиши езиковата компетентност на учениците, да се компенсират различията в знанията по отделните предмети, да се усвоят нови техники на учене, интегриране в нова среда, нови приятели, преодоляване на културните различия и самостоятелност, обясняват консултантите на „Интеграл“.  Посетителите на „Световно образование“ ще получат информация от първа ръка, тъй като участници в изложението са британските училища, които въвеждат програмата за първи път. Сред тях за елитните Taunton School Intenrational, Sidcot, D’Overbroeck’s, Earslciffe, College Saint Charles, Leysin American School.

По данни на „Интеграл“ над 90% от децата, приети в западни колежи и университети, задължително са пътували на езиков курс в чужбина. Ето защо изложението предоставя в аванс възможност за ранно записване за групови езикови ваканции за лято 2020 г. с 5% отстъпка. Ще се представят и първите зимни езикови ваканции в дестинации като Испания, Швейцария, Германия и Великобритания. Предпочитана е Швейцария с възможностите за изучаване на английски, френски, немски или испански, като обучението обикновено се комбинира с тренировки по ски или сноуборд.

Освен в София, „Световно образование“ се провежда и във Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Русе.

Подробности за програмата, участниците, презентациите и предварителна регистрация можете да намерите на www.world-education.eu.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top