fbpx
Начало » Бакалавър » Акценти в програмата на „Световно образование“ в НДК този уикенд

Акценти в програмата на „Световно образование“ в НДК този уикенд

  • Lyubina Panayotova
  • 20 февр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Акценти в програмата на „Световно образование“ в НДК този уикенд

Късен прием в британски университети, висше образование в Европа и консултации за избор на държава и специалност – акценти в програмата на „Световно образование“ в НДК този уикенд

 

Късен прием в британски университети с гарантиран кредит за цялото обучение след Brexit ще предложи международното изложение „Световно образование“ на 22 и 23 февруари 2020 г. (събота и неделя) в зала 3 на НДК. Сред участващите учебни заведения са предпочитаните от българи университети Ковънтри, Мидълсекс, Брадфорд, Гринуич и Портсмут, които обявиха допълнителен прием за специалности като бизнес, компютри, психология, архитектура и инженерни науки. Информация за свободни места във всички британски университети, документи за кандидатстване и мотивационно писмо ще се оформят на място по време на изложението и в дните след него.

„Това е шанс за кандидат-студенти, които не са доволни от условния си прием или са закъснели за официалния срок до 15 януари, да се възползват в последния момент от старите условия за кандидатстване с пълно кредитиране и размер на таксите за целия период на следване“, съобщават консултантите на „Интеграл“ – организатор на изложението. Те уточняват, че условията се запазват на 100% за преходния период до 31 декември 2020 г. През последните 4 години средно по 70 българи са се възползвали успешно от късния прием за Острова, който предоставя изложението „Световно образование“, сочат данните на форума.

„Световно образование“ стартира специализирана кампания за прием на кандидат-студенти в Нидерландия с участието на водещи холандски университети, сред които и академичните Тилбург, Радбауд и Техническия университет в Айндховен. Цел на кампанията е да разясни някои нови моменти в условията и сроковете за кандидатстване в страната, което да подпомогне успешния прием на наши студенти, съобщават консултантите на „Интеграл“.  Според тях засиленият интерес е довел до някои ограничителни условия като ранни срокове, допълнителни тестове и изпит по математика за компютърни науки и бизнес администрация, специална селекция и изпит за психология и хорариум от часове за биология и химия. Кампанията ще продължи до 6 март и ще се проведе в големите градове на страната, обясняват организаторите.

Стартът на кампанията за кандидатстване в останалите европейски дестинации като Германия, Австрия, Дания, Швеция, Испания, Италия, Белгия и Швейцария ще бъде поставен със специализирани консултантски центрове за прием и с участието на познати вече и нови университети от тези дестинации. Специализирана секция ще информира и за условията за кандидатстване в презокеанските дестинации САЩ и Канада.

 

Акцент в изложението ще са Германия, Австрия и Испания, към които са наблюдава възраждане или засилване на интереса.

Специалности на английски в Испания са сред новите предложения на „Световно образование“ като първите 10 кандидатури за страната са вече придвижени. Сред предпочитанията на българите са бизнес администрация, туризъм и психология. Специализирана презентация и информационна брошура ще получат всички посетители с интерес към Испания, която е и сред  малкото европейски държави, в които може да се кандидатства с приемен изпит, държан в български университет. Поради това и срокът за прием тук е по-удължен и е до 1 юли.

Специализиран център ще разяснява и някои промени при приема в Германия, където сред предпочитаните специалности са бизнес, медицина, технически специалности, архитектура и психология

„Световно образование“ е единственото изложение, което събира на едно място западни университети и елитни средни училища. Комплексният характер на форума дава възможност на повече семейства с деца от различни възрастови групи да планират стъпките на всеки един етап от образованието.

 

Стипендиии за средно образование в чужбина

Най-добрите британски училища ще предложат академични стипендии за будни и талантливи български ученици. Сред тях са елитни образователни институции от ранга на Kings Colleges,  ABBEY DLD Group и Oxford International Education Group.

През последните две години Oxford International College е на първо място по резултати от А-нивата на своите възпитаници. Колежът ще предложи до 50% академична стипендия от таксата за обучение за българи, които покажат високи резултата на входните изпити – английски език, математика и специализиран тест за логика и интелигентност.

Част от групата е престижното британско училище D’Overbroeck’s, което отпуска стипендия до 6000 бр. лири от годишната такса за обучение. От тази година училището разполага с нова тенис академия в партньорство с North Oxford Tennis Club и допълнителни стипендии за ученици със спортни достижения.

Академична стипендия в размер до 40% предоставя и ABBEY DLD Group за кандидати с високо ниво на английски език и резултати от логически тест, а швейцарският Institut Montana Zugerberg ще предложи намалена такса за записване на български деца от CHF 1500 (вместо CHF 3500) + 5 дни безплатен пробен престой в училището.

Освен водещи британски училища, в изложението участват испански, белгийски, португалски и италиански училища с двуезични програми, които са добра възможност за качествено западно образование на по-изгодни цени.

 

Езикови ваканции

Изложението ще предостави многобройни предложения за езикови ваканции в чужбина от новия си каталог за Лято 2020 с отстъпки от 5% и 10% за ранни записвания в зависимост от държавата, езиковия център и избраната програма.

Ранната ориентация на учениците, въведена с реформата в българското образование, е акцент в семинарната част на изложението. Консултантите от „Интеграл“ са подготвили специална презентация на тема „Промени в образователната система – новости при избора на профил и професия“. Тя ще запознае родителите с „подводните камъни“, ограничения и последствия от грешния избор на предмети при ранното профилиране на ученика. Ще бъде представен и новият специализиран семинар за родители на деца от 9 до 12 години, който ще съветва как да се справят с професионалната ориентация на тийнейджър и кои са новите професии. По време на изложението ще действа и специализиран център „Професии на бъдещето“, в който ученици от 9 до 12 клас ще полагат кратък тест за личностно профилиране, насочващ вниманието им към нови и интересни професии.

 

Освен в София, „Световно образование“ ще се проведе също във Варна на 21 февруари (петък) в хотел „Черно море” и в Пловдив на 24 февруари (понеделник) в Гранд Хотел Пловдив от 11.00 до 18.00 ч.

 

Регистрация за изложението и подробности за програмата, участниците и семинара може да бъде намерена на специализирания сайт: www.world-education.eu.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top