fbpx
Начало » Любопитно » Study abroad влогърите, които трябва да последвате

Study abroad влогърите, които трябва да последвате

 • bobi
 • 08 февр. 2023
 •  Коментарите са изключени за Study abroad влогърите, които трябва да последвате

През 2020 година, YouTube каналите достигнаха 37 милиона. В съдържанието, което се публикува на платформата всеки ден, може да намерите всякаква информация – от уроци по чужди езици, упътване как да смените крушка и видеа на сладки животни. Всеки ден се публикуват и стотици нови влогове – видео дневници, заснети от обикновени хора, които ви дават възможност да надникнете в ежедневието им.

Ако се подготвяте да заминете да учите в чужбина, някои от тези влогове могат да са много полезни, за да разберете повече за живота в дадена страна и какво може да очаквате от бъдещия ви университет. Тук сме подбрали някои от любимите ни влогъри, които говорят за обучението в чужбина.

Български влогъри

 • Мария Андреева, Франция

Мария учи във Франция и в канала си говори, както за живота там, така и за здравословно хранене и устойчив начин на живот.

 • Антоанет Попова Йанг, България/Англия/Виена

Макар, че Антоанета е вече обратно в България, в канала ѝ ще намерите интересна поредица за живота в пансион в Англия, както и влогове от университетските ѝ години във Виена.

Студенти по медицина

 • Себастиан Пирие, Австралия

Себастиан учи медицина в университета в Австралия и документира живота си там. Освен влогове, показващи как протичат прозиволни дни от живота му, Себастиан прави и видеа в реално време, докато учи. Ако имате нужда от допълнителен стимул, за да се концентрирате и да учите, подобни видеа могат да са наистина мотивиращи (или може би са просто поредния начин да се разсейвате вместо да учите за поредния изпит?).

 • Лидия Мартин, Англия

Лидия Мартин учи медицина в Саутхемптън. В канала си тя подробно документира живота си. Освен дневни и седмични влогове там може да намерите и практически съвети, например за това как най-ефикасно да водите бележки на iPad и как да се справите с интервюто за прием, ако кандидатствате да учите медицина във Великобритания.

Влогъри от топ университети

 • Flymbyzeb, Кеймбридж

Зеб документира живота си в Университета в Кеймбридж. Той е студент по компютърни науки в Queens’ College. Видеата му са разнообразни и включват информация за това какво е да си студентски в Кеймбридж, как да се грижим за психичното ни здраве по време на пандемията и как изглежда университета Кеймбридж отвътре.

Ви започва влога си след като е приета да учи в Университета в Оксфорд. Каналът ѝ е изключително вдъхновяващ и проследява пътя ѝ от обикновено семейство до следването ѝ в един от най-престижните университети в света. Във видеата ѝ ще видите всичко от съвети за учене и продуктивност, до това как се пише есе в последния момент. В момента Ви учи в Харвард и не спира да вдъхновява млади момичета.

 • Сиена Сантер, Харвард

Сиена учи в Университета в Харвард и разказва за живота си там. В канала ѝ може да видите как тя се нанася в общежитието си, как изглежда един обикновен ден и какво е направила тя, за да влезе в Харвард.

 • Д-р Беки, Оксфорд

Д-р Беки Сметхурст е астрофизик в Университета в Оксфорд. Тя прави видеа за наука, за живота и работата ѝ. А работата ѝ не е обикновена – тя проучва как свръхмасивните черните дупки влияят на галактиките, в които се намират.

Право

 • Ив Корнуел, Бристол

Ив наскоро завърши право в Университета в Бристол. Тя документира цялото си следване в YouTube. Видеата й ще са ви особено полезни, ако искате да се занимавате с право, защото видеата и включват практически съвети за това как да преминете специализирани изпити например. Освен това, в канала ѝ ще намерите и съвети за продуктивност, влогове  и анализи на филми и сериали, които включват адвокати. В момента Ив работи в кантора и посвещава видеата си на прехода от университетския живот към работна среда.

И не на последно място…

 • Yeah Russia, Русия/САЩ

Наташа разказва за живота на студент в руския град Хабаруск. В канала ѝ може да видите университета и общежитието ѝ от близо, както и да разберете повече за това как младите хора в Русия реагират на политическата обстановка там. Наташа учи за семестър в САЩ и често прави паралели между двата свята. Каналът е на английски.

 • Marta Paulina, Карлсруе, Германия

В YouTube канала си Марта Паулина разказва за живота в университета в Карлсруе и пътешествията, на които се отправя. В съдържанието, което публикува, може да намерите, както видеа за продуктивност, така и рецепти и влогове от ваканции на екзотични места. Каналът е на немски.

 • Нора А, Париж, Франция

Нора е от Унгария, но учи в Париж. Тя започва канала си, за да документира работа си като модел, но постепенно измества фокуса на канала върху на следването си. Във видеата ѝ може да проследите живота ѝ във френската столица по време на пандемията, както и практични съвета за кандидатстването за Сорбоната или това колко струва живота в Париж. Каналът е на английски.

Текст: Юлия Кошаревска

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top